EKSPLOZIVOM NA AMERIČKI STOUNHENDŽ: Oštećen "satanistički" spomenik u Džordžiji VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

misterija

EKSPLOZIVOM NA AMERIČKI STOUNHENDŽ: Oštećen "satanistički" spomenik u Džordžiji VIDEO

Planeta -

Spomenik u Džordžiji, nazvan "američkim Stounhendžom", koji neki konzervativni hrišćani doživljavaju kao "satanistički" oštećen je u eksploziji.

Jedna od četiri granitne ploče spomenika "Kamenovi vodiči" potuno je uništena, saopštile su vlasti Džordžije.

Misteriozna atrakcija podignuta je u Elbertonu 1980. godine od lokalnog granita, po narudžbi nepoznate osobe ili grupe pod pseudonimom RC. Hrišćanin.

"To je spomeniku dalo neku auru mistorije, jer su identitet i namera pojedinaca koji su ga naručili nepoznati“, rekla je Kejti Mekarti, koja istražuje teorije zavere za Ligu protiv klevete. "I to je pomoglo tokom godina da se podstaknu mnogo spekulacija i teorija zavere o pravoj nameri spomenika".

Ploče visoke 5 metara imaju poruku od 10 delova ispisanu na osam različitih jezika sa uputstvima za život u "dobu razuma“. Jedan deo poziva na održavanje svetske populacije na 500 miliona ili manje, dok drugi poziva na "vođenje mudre reprodukcije – kroz poboljšanje kondicije i raznolikosti“.

Takođe služi kao sunčani sat i astronomski kalendar. Ali pominjanje eugenike, kontrole populacije i globalne vlade učinili su ove "vodiče" metomkrajnje desničarskih zaverenika.

Zloglasnost spomenika je porasla sa usponom interneta, sve dok nije postao turistička atrakcija sa hiljadama poseta svake godine.

Spomenik je ponovo postao interesantan javnosti ove godine kada je kandidatkinja republikanaca za mesto guvernera Kendis Tejlor tvrdila da su kamenovi "satanistički" i pozvala na njihovo rušenje.

Vlasti Džordžije za sada nemaju osumnjičene za vandalizovanje spomenika.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track