MISTERIOZNOM NARKO-BOSU PLASTIČNA OPERACIJA DOŠLA GLAVE Hteo da pobegne vlastima, a njegovi hirurzi nađeni u čeličnom buretu VIDEO
Foto: HO / AFP / Profimedia

kriminal

MISTERIOZNOM NARKO-BOSU PLASTIČNA OPERACIJA DOŠLA GLAVE Hteo da pobegne vlastima, a njegovi hirurzi nađeni u čeličnom buretu VIDEO

Planeta -

Ozloglašeni šef meksičkog narko kartela imao je veliki plan da pobegne od vlasti i pobegne iz zatvora. Planirao je da promeni svoj izgled, što je na kraju dovelo do njegove smrti.

Kako piše Dejli Star, Amado Kariljo Fuentes je umro 7. jula 1997. ili pre 25 godina, tokom neuspešne plastične operacije dok je pokušavao da postane neprepoznatljiv.

Njegova smrt ostaje jedan od najbizarnijih načina na koji je umro ozloglašeni narko bos. Kariljo Fuentes, zvani "Gospodar neba", počeo je da nadgleda pošiljke droge svog strica i brzo se probio u svetu kartela.

Poznato je da je Kariljo Fuentes ubio svog šefa Rafaela Agilara Gvaharda 1993. kako bi preuzeo kontrolu nad kartelom Huarez.

Gospodar neba je zaradio svoj nadimak kao prvi narko-kralj koji je koristio flotu privatnih aviona za šverc kokaina iz Kolumbije u Meksiko, a zatim u Sjedinjene Države.

Amado Kariljo Fuentes je odrastao sa 11 braće i sestara. Njegov ujak, koji ga je uveo u svet trgovine drogom, bio je Ernesto Fonseka Kariljo, vođa kartela Gvadalahara.

Pod mentorstvom svog ujaka, Karilo Fuentes je uspeo da pokrene posao dilera droge. On je imao zadatak da nadgleda i nadgleda pošiljke droge kartela Gvadalahara, navodi San.

Na vrhuncu svoje moći kao šef kartela Huarez, posedovao je nekoliko aviona i oružja i uspeo je da proširi operacije kartela na SAD.

Kako su Meksiko i Sjedinjene Države ulagale više napora da ga uhapse, Kariljo Fuentes je odlučio da se podvrgne proceduri plastične hirurgije u privatnoj klinici u Meksiko Sitiju 4. jula 1997. kako bi izbegao hapšenje. Jedna od procedura kojoj je bio podvrgnut je liposukcija.

Usled komplikacija je izgubio život tokom operacije. Hirurg za koga se smatralo da je izvršio operaciju, a dva pomoćnika pronađena su mrtva u čudnim okolnostima.

Njihova tela pronađena su nabijena u čeličnu burad, delimično napunjene cementom, i napuštena duž glavnog autoputa između Meksiko Sitija i Akapulka 7. novembra 1997. godine.

Navodno je objavljen grafički video koji prikazuje Amada Karila Fuentesa u njegovom kovčegu. Neki teoretičari zavere tvrdili su da čovek u kovčegu nije bio pravi šef meksičkog narko kartela, već jedan od njegovih pomoćnika.

Američka agencija za borbu protiv droga (DEA) opovrgnula je ovu tvrdnju, ali su i dalje kružile glasine da je on još uvek živ. To je zato što je njegov rođak Serhio Kariljo rekao posle sahrane da je šef meksičkog narko kartela „dobro“ i „živ“.

Serhio je dodao da su Kariljo Fuentes i "jadna nesrećna osoba" imali operacije "da bi svi poverovali da je to on, uključujući i vlasti", prenosi Latin Tajms.

Prema Vašington postu, za razliku od drugih meksičkih narko-barova koji su postali poznata imena i lica 90-ih, poput Hoakina „El Čapa“ Guzmana Loere, Karilo Fuentes je bio jedan od najmisterioznijih ljudi u Meksiku jer je živeo diskretno, bez divljih prepucavanja i ludog provoda.

Nekoliko njegovih slika se navodno pojavilo u novinama ili na televiziji proteklih godina. DEA ga je opisala kao šefa meksičkog narko kartela niskog profila koji se ponašao kao "biznismen".

Procenjeno je da je Amado Kariljo Fuentes sakupio bogatstvo od oko 25 miliona dolara. Ovo ogromno bogatstvo stekao je prevozom opojnih droga, prvenstveno kokaina.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja