ŽELE DA POVRATE HERSON Ukrajinski vojnici stigli u Veliku Britaniju na obuku! Vlada u Londonu nabavile hiljade kalašnjikova
Foto: EPA-EFE/OLEKSANDR RATUSHNIAK

rat na istoku evrope

ŽELE DA POVRATE HERSON Ukrajinski vojnici stigli u Veliku Britaniju na obuku! Vlada u Londonu nabavile hiljade kalašnjikova

Planeta -

Britanski Gardijan objavio je tekst o tome da je Kijev u Veliku Britaniju na obuku poslao veliki broj vojnika, koji su se susreli sa aktuelnim ministrom odbrane Benom Volasom inače bivši britanskim oficirom.

"Ovaj ambiciozni novi program obuke je sledeća faza u podršci Ujedinjenog Kraljevstva Oružanim snagama Ukrajine u njihovoj borbi protiv ruske agresije. Koristeći stručnost britanske vojske svetske klase, mi ćemo pomoći Ukrajini da obnovi svoje snage i pojača otpor, dok brane suverenitet svoje zemlje i svoje pravo da izaberu budućnost. Obuka će regrutima dobrovoljcima sa malo ili nimalo vojnog iskustva dati veštine da budu efikasni u borbi na liniji fronta", rekao je Volas.

Kako piše Gardijan kurs za ukrajinske vojnike pokriva rukovanje pešadijskim naoružanjem prvu pomoć na bojnom polju, kretanje po terenu, patrolu i taktiku oružanog sukoba.

Za ovaj program britanska vlada nabavila je hiljade kalašnjikova, što faktički znači da će Ukrajinci se obučavati na oružju koje će da koriste na liniji fronta.

Kurir.rs/Guardian

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track