02:15

OSVAJANJE HERSONA DELI UKRAJINU OD VELIKE POBEDE! Stručnjaci tvrde: Veliki izazov će biti uneti oružje JER RUSIJA DRŽI NEBO

otvoreno

OSLOBAĐANJE HERSONA DELI UKRAJINU OD VELIKE POBEDE?! Stručnjaci za Kurir TV: Veliki izazov je uneti oružje JER RUSIJA DRŽI NEBO

Planeta -

Nikola Lunić ,kapetan bojnog broda u penziji i bivši vojni izaslanik, smatra da bi mogući kontranapad na Herson Ukrajine mogao biti uspešan i da bi to bila velika pobeda.

Zamenica ukrajinskog premijera pozvala je civile da hitno napuste južnu pokrajinu Herson, koju su okupirale ruske snage, jer ukrajinska vojska planira kontraofanzivu.

- Najveći problem jedne i druge strane je podizanje sposobnosti za ofanzivne akcije. Rusija je najavila operativnu pauzu da bi podigla ofanzivne sposobnosti na delu ratišta gde je Donbas. Ukrajina je napravila sve predispozicije za jednu ofanzivu. Ukrajinci bi u narednim danima mogli da imaju ofanzivu na Herson i smatram da bi mogli da imaju i uspeha u tome. Ako bi osvojili grad Herson, to bi bila velika strateška pobeda Kijeva. To bi takođe podiglo moral celoj naciji - rekao je Lunić.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

Svetislav Lutovac, specijalista za bezbednost i kontraterorizam, tvrdi da Rusija trenutno kontroliše kompletan vazdušni prostor i da će samim tim unos oružja za napad na Herson biti veliki izazov.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

- Nije lako držati 2.400 kilometara fronta. To što radi Ukrajina su poslednji napori da se nešto preokrene u njenu korist, mada smatram da će to biti teško. Ruske kosmičke snage nadziru kompletan vazdušni prostor Ukrajine. Veoma je teško prikriti unošenje tolikog naoružanja u ovakvim uslovima i to se veoma brzo neutrališe - rekao je Lutovac.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:27

RUSIJA ĆE POBEDITI U RATU? General major Forca: Od početka se znalo da Ukrajina NEMA ŠANSE, Rusi su ih u prvoj fazi napada RAZBILI

Naši gosti u studiju su u Londonu i . Putem skajpa javlja nam se i Zoran Vitorović, novinar.

-

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track