VLASTI NJUJORKA U PANICI: Dali upustvo građanima u očekivanju ruskog NUKLEARNOG UDARA! Sa Sarmatom se ne šali! (VIDEO)
Foto: Shutterstock, EPA / Russian Defence Ministry

očekivano

VLASTI NJUJORKA U PANICI: Dali upustvo građanima u očekivanju ruskog NUKLEARNOG UDARA! Sa Sarmatom se ne šali! (VIDEO)

Planeta -

Njujork je objavio javno upustvo u slučaju nuklearnog napada nedeljama nakon što su ruski državni mediji tvrdili da bi Putin mogao da zbriše istočnu obalu SAD.

U novom snimku objavljenom u ponedeljak, gradsko odeljenje za vanredne situacije kaže: „Znači, došlo je do nuklearnog napada. Ne pitajte me kako i zašto. Šta se sada radi?'

„Iako je verovatnoća incidenta sa nuklearnim oružjem u/blizu Njujorka veoma mala, važno je da Njujorčani znaju korake da ostanu bezbedni.“

Snimak ih ohrabruje da slede ove „ključne, jednostavne korake u slučaju takvog incidenta“.

Tri jednostavna koraka koje Njujorčani treba da prate su da „uđu unutra, ostanu unutra i prate“ emisije o tome šta dalje.

Takođe se podseća da boravak u automobilu nije opcija. „Ne izlazite napolje dok zvaničnici ne kažu da je bezbedno“, kaže se.

​„Ako ste bili napolju nakon eksplozije, odmah se očistite. Skinite i upakujte svu odeću kako biste držali radioaktivnu prašinu ili pepeo dalje od svog tela.'

Ljudi se takođe ohrabruju da se upute u podrum ako ga imaju. U videu se ne pominje 'da zalegnu i pokruju se'.

U maju 2022, ruski državni mediji objavili su jezivu novu nuklearnu pretnju SAD, hvaleći se da bi Putin mogao da zbriše celu istočnu i zapadnu obalu sa samo četiri rakete.

Aleksej Žuravljov, poslanik Dume, izrekao je pretnju u ponedeljak – rekavši da „neće ostati ništa“ na obe obale SAD posle udara upotrebom nove ruske nuklearne bombe „Sarmat 2“ i da će pečurka biti „vidljiv iz Meksika“.

Žuravljov se tada zapretio uništenjem 2 miliona Ukrajinaca, opisujući ih kao „neizlečive“ naciste koji nikada neće biti ubeđeni da podrže ruski rat.

To je samo poslednja u dugom nizu pretnji koje su uputili Putinovi mediji dok novinari pokušavaju da pridobiju podršku njegovoj neprocenjivoj invaziji na Ukrajinu.

Žuravljov je u ponedeljak razgovarao sa Jevgenijem Popovom, voditeljem tok šou programa na glavnom kanalu Rusija 1, a takođe i poslanikom, kada je počeo da priča o nuklearnom planu.

Odgovarajući na prilog Si-Bi-Es-a od kraja aprila u kojem su novinari razgovarali o tome kako bi izgledao nuklearni napad na Njujork, Žuravljov ih je optužio da su „pogrešno izračunali“, piše Dejli Mejl

U članku, reporter Toni Dokoupil je simulirao napad bombom veličine one koja je bačena na Hirošimu 1945. godine - i raspravljao o oblaku pečurke koji bi bio patuljak u zgradi Empire State i uništio veći deo Menhetna.

'Momci, tako ste smešni. Koje metode uopšte koriste?' podsmevao se Žuravljov.

„Kompetentno ću vam reći da su za uništavanje čitave istočne obale SAD neophodne dve rakete Sarmat i dve rakete za Zapadnu obalu", kaže on.

„Četiri projektila i neće ostati ništa. Oni misle da će oblak pečurke biti viši od plime. Taj oblak pečurke biće vidljiv iz Meksika.'

„Ne zavaravajte se. Ono što treba reći je da neće ostati ništa, niko o tome ne gaji iluzije, da će svi biti dobro u slučaju nuklearnog rata. Niko neće biti dobro, ali izračunajte kako treba", istakoa je Žuravljov.

Kurir.rs/daily mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track