OVO JE MARTIN ZA KOJI JE NESTAO KOD HALKIDIKIJA! Brat MOLI da ne prestaju sa potragom: Verujemo da je živ i da ČEKA spasioce VIDEO
Foto: Printscreen/Facebook, Printscreen/Youtube

drama se nastavlja

OVO JE MARTIN ZA KOJI JE NESTAO KOD HALKIDIKIJA! Brat MOLI da ne prestaju sa potragom: Verujemo da je živ i da ČEKA spasioce VIDEO

Planeta -

Potraga za Martinom Jovanovskim (28) iz Severne Makedonije, koji je u subotu nestao u moru kod Halkidikija nastavljena je i danas.

Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Dendijas je posle molbe Skoplja i ministra spoljnih poslova Bujara Osmanija, rekao da će se nastaviti potraga za nestalim makedonskim turistom iako je istekao zakonski rok predviđen za to. Prethodno su iz vode izvučena dva njegova drugara Vasili i Ivan (30) koji se mole za svog nestalog prijatelja.

Martin Jovanovski
foto: Printscreen Facebook

Tridesetogodišnji Ivan Geogerfski je posle 20 sati provedenih na pučini pre nego je izvučen iz mora, hospitalizovan u bolnici Papanikolau u Solunu, dok je Vasil danas otpušten iz bolnice Poligiros.

Grčki mediji pišu da su u međuvremenu iz Amerike u grčku doputovali Martinova majka i brat koji je putem društvenih mreža apelovao da se nastavi potraga za njegovim bratom i zahvalio se svima koji su uključeni u potragu za Martinom.

Svi se nadaju da je mladić nekim čudom i dalje živ iako je u moru proveo više od 40 sati. Pripadnici dobrovoljačkih organizacija od jutra su češljali obale poluostrva Kasandra sa Termaikosove strane kako bi pronašli nestalog mladića, prenosi lokalni Halkidiki news. U akciju je uključen i podvodni dron koji skenirati šire područje.

Osmani je izrazio zahvalnost grčkoj obalskoj službi na požrtvovanosti, kao i lokalnom stanovništvu, uključenom u potragu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova u Skoplju, prenele su vesti.mk.

U potrazi su od jutros uklučena tri broda i četiri patrolna vozila Obalske straže, kao i grupe dobrovoljaca, a očekuje se da im se pridruži i helikopter. Uslovi su danas povoljniji u odnosu na prethodna 24 časa, kada su sa prekidima duvali vetrovi jačine sedam bofora.

Martin je rođen 27. decembra 1990. i ima 31 godinu. Voli balet i završio je Baletsku akademiju u Skoplju, gde i živi, a radi u mesnoj industriji. Istovremeno je povremeno radio na Malti.

Rođaci kažu za Voria.gr da je znao da pliva, demantujući navode pojedinih medija koji su pisali da je neplivač. Martin je sa svoja dva druga nestao u subotu popodne na plaži Miti, u Posidiju na Halkidikiju, gde su, prema priči meštana, morske struje veoma jake. U Međuvremenu su spaseni i Vasil i Ivan.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track