BRITANSKI STRUČNJAK I PRE POČETKA RASTURIO UKRAJINSKU KONTRAOFANZIVU! Ratling: Evo koliko je realan napad sa milion vojnika! VIDEO
Foto: EPA, Shutterstock

analiza

BRITANSKI STRUČNJAK I PRE POČETKA RASTURIO UKRAJINSKU KONTRAOFANZIVU! Ratling: Evo koliko je realan napad sa milion vojnika! VIDEO

Planeta -

Kontraofanziva koju su najavile Oružane snage Ukrajine na jugu Ukrajine neće uspeti zbog otkrivanja njenih planova od strane Kijeva . Ovo je izjavio viši istraživač na Kraljevskom institutu za istraživanje Džek Votling , prenosi list Independent.

„Kada krenete u kontranapad, želite efekat iznenađenja. Javno objavljivanje njihovih planova omogućiće Rusima da se pažljivo pripreme za odbranu od ove pretnje“, objasnio je stručni savetnik.

Istovremeno je napomenuo da milionska vojska, koju je najavio ministar odbrane Ukrajine Aleksij Reznikov , ne može biti uključena u kontranapad .

Ranije je predstavnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Vadim Skibicki rekao da se ukrajinski obaveštajci spremaju da izvrše zadatak oslobađanja juga zemlje.

Prema njegovim rečima, glavni zadatak obaveštajnih službi je „da otkrije planove, namere, lokacije Ruske Federacije“ kako bi Generalštab mogao da planira odgovarajuća dejstva odbrambenih snaga.

Ukrajinski obaveštajci su govorili o pripremama za kontraofanzivu

Prema njegovim rečima, mnogo će zavisiti od pomoći koju pružaju druge zemlje.

Pre toga, ministar odbrane Aleksej Reznikov najavio je predstojeću kontraofanzivu. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski odbio je da komentariše planove Kijeva da vrati južne teritorije zemlje pod svoju kontrolu.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja