BAJDENOV TELOHRANITELJ PRETUKAO ŽENU U JERUSALIMU: Napao je ispred jednog bara, agent Tajne službe ekspresno vraćen u SAD
Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

bruka

BAJDENOV TELOHRANITELJ PRETUKAO ŽENU U JERUSALIMU: Napao je ispred jednog bara, agent Tajne službe ekspresno vraćen u SAD

Planeta -

Službenik američke tajne službe, koji je stigao u Jerusalim uoči posete američkog predsednika Džoa Bajdena, potukao se sa jednom meštanicom i vraćen je nazad u SAD, prenosi Si-En-En.

„U ponedeljak uveče, američka Tajna služba je obaveštena da je član njenog osoblja koji radi u Izraelu bio umešan u svađu. Zaposlenog je privela i saslušala izraelska policija, koja ga je pustila bez optužnice. Vratio se u Sjedinjene Države “, preneo je izvor RIA Novosti .

Kako prenosi kanal, čuvar je bio deo jurišne grupe Tajne službe. Optužen je za napad na ženu ispred bara u Jerusalimu.

Američki mediji su ranije prognozirali da će se predstojeća poseta predsednika SAD Džoa Bajdena Saudijskoj Arabiji za njega pokazati kao „velika sramota”.

Podsetimo, Bajden će od 13. do 16. jula napraviti bliskoistočnu turneju tokom koje će posetiti Izrael, Zapadnu obalu i Saudijsku Arabiju. Kod kuće ga kritikuju zbog ove posete, ali Bajden nema drugog izbora. Po sopstvenom priznanju, Rijadu je potrebna pomoć da pobedi Rusiju i Kinu.

Odnosi između Sjedinjenih Država i Saudijske Arabije pogoršali su se nakon ubistva novinara Džamala Kašogija 2018. godine, koji je bio poznat po svojim kritičkim člancima o politici Rijada. Kašogi je nestao tokom posete saudijskom konzulatu u Istanbulu 2018. Kasnije se ispostavilo da je zadavljen , a njegovo telo posle smrti raskomadano i uništeno.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja