KUKAVIČLUK POLICIJE KOŠTAO ŽIVOTA 19 DECE Objavljen snimak iz škole u Teksasu, teško naoružani se krili od napadača UZNEMIRUJUĆE
Foto: Printscreen/Youtube

tuga

KUKAVIČLUK POLICIJE KOŠTAO ŽIVOTA 19 DECE Objavljen snimak iz škole u Teksasu, teško naoružani se krili od napadača UZNEMIRUJUĆE

Planeta -

Video snikam iz škole u Uvaldeu. gde je u pucnjavi ubijeno 19 dece, objavljen je danas.

Ceo77-minutni video objavljen je od dana kada je ubijeno 19 dece i dvoje nastavnika u osnovnoj školi Rob u Uvaldeu u Teksasu.

Ceo snimak, koji uključuje nadzornu kameru u hodniku i kameru na telu jednog policajca, dobio je obelodanio je Amerikan Stejtsmen iz Ostina. Sajt je objavilo četvorominutnu skraćenu verziju. Postavio je ceo video na svoju Jutjub stranici.

Montirani video počinje tako što napadač udara u kamionet koji je vozio, a zatim odlazi u školu nakon što je pucao na svedoke preko puta i pucao na školskom parkingu.

„Video u realnom vremenu govori o brutalnoj priči o tome kako teško naoružani policajcui nisu uspeli da odmah pokrenu kohezivan i agresivan odgovor da zaustave ubicu i spasu još dece ako je moguće. I to pojačava traumu onih roditelja, prijatelja i prolaznika koji su bili ispred škole i molili policiju da nešto preduzme, kao i za one preživele koji su tiho pozvali hitnu iz učionice da mole za pomoć“, napisao je reporter Toni Plohetski.

„Deca trče“, doziva žena tokom snimka u pozivu hitne pomoći, dodajući „O moj Bože“.

Čuju se panični krici dok žena naređuje deci da uđu u njihove sobe.

Snimak se zatim nastavlja tako što strelac ulazi u školu, viri iza ugla do soba 111 i 112, pre nego što je šetao niz hodnik držeći pušku.

Video prikazuje jednog dečaka kako izlazi iz toaleta. Dečak viri iza ugla i gleda u strelca, koji je dalje niz hodnik, pre nego što je pobegao čuvši prve pucnje.

Zvaničnici su rekli da je u naredna dva i po minuta ispaljeno oko 100 metaka, prenosi Dejli mejl.

Pucnjava se nastavlja. Nekoliko trenutaka kasnije, dolaze prvi policajci.

Tri policajca oprezno prilaze učionici sa izvulenim oružjem. Čuje se rafal, koji tjra policajce da se povuku. Jedan policajac se drži za glavu kao da je pogođen.

Video snimak prebacuje na 19 minuta kasnije, a zatim 31 minut kasnije, kako stiže još policajaca sa oružjem i balističkim štitom. Policajci i dalje čekaju. Čuju se četiri pucnja.

„Ulaze“, kaže policajac, ali ništa se ne dešava.

U 12.30 časova po lokalnom vremenu, policajac prska sredstvo za dezinfekciju ruku iz dozatora na zidu i trlja ruke. Čini se da policajci raspravljaju o alternativnim načinima da uđu u učionicu.

U 12:50, policajci su provalili u učionicu i ubili napadača.

Republikanski kongresmen Dastin Barouz rekao je u utorak da će većina delova video snimka u hodniku biti prikazana članovima zajednice Uvalde u nedelju, prenosi Vestern Žurnal

Međutim, sa objavljivanje celog snimka, sigurno će uslediti još reakcija.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track