00:30

VLADE EVROPE PADAĆE POPUT DOMINA! Stručnjaci za Kurir TV tvrde: Već se licitira ko sledeći gubi vlast, KAO NA KLADIONICI

otvoreno

VLADE EVROPE PADAĆE POPUT DOMINA! Stručnjaci za Kurir TV tvrde: Već se licitira ko sledeći gubi vlast, KAO NA KLADIONICI

Planeta -

Kriza u Evropi nije ni blizu vrhunca, ocenio je Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja gostujući u jutarnjem programu Kurir televizije.

On se prvo dotakao svih velikih vlada Evrope koje doživljavaju krizu zbog rata u Ukrajini, a potom i istakao da one neće biti poslednje.

- Pogledajte sada političku krizu na zapadu Evrope. Vlada Borisa Džonsona je pala. U Nemačkoj je skandal zbog ove žurke kojoj je prisustvovao Olaf Šolc. Makron je izgubio apsolutnu većinu u parlamentu u Francuskoj. Mario Dragi je najavio ostavku u Italiji. U Holandiji su nemiri. Kao na kladionici se pogađa koja će vlada sledeća da padne u Zapadnoj Evropi - istakao je Perišić.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Prof. dr Mihajlo Rabrenović, stručnjak za strategijski menadžment, se nadovezao na tvrdnju Perišića i istakao da su te države žrtve američkih ambicija.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Nisu samo afere oborile Borisa Džonsona, već i jedna ukupna ekonomska kriza i razni izazovi. ceo svet je u jednoj fazi preispitivanja. Sve države su se malo preračunale, ali je i EU žrtva američkih ambicija - rekao je Rabrenović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:27

BORIS DŽONSON JE ZAPALIO UKRAJINU! Anđelković tvrdi: Otišao je posle tri predstavnika EU kako bi Zelenski NASTAVIO SUKOB

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track