INDIJCI OSTALI U ČUDU USRED VELIKE KATAKLIZME: Poplave uništile kuće miliona ljudi, a onda su sa neba počele da padaju ribe VIDEO
Foto: Twitter/Ashish

bizarno

INDIJCI OSTALI U ČUDU USRED VELIKE KATAKLIZME: Poplave uništile kuće miliona ljudi, a onda su sa neba počele da padaju ribe VIDEO

Planeta -

Vlasti u Telegani proglasile su crvenu uzbunu za dvanaest okruga u narednih pet dana pošto su teške poplave pogodile milione ljudi.

Državni autoputevi su bili poplavljeni, što je izazvalo probleme hitnim službama koje pokušavaju da stignu do razorenih sela i gradova.

Međutim, najbizarniji događaj od svih dogodio se prošlog vikenda, kada su nakon jakog pljuska posmatrači bili šokirani kada su otkrili more ribe koje je zatrpalo puteve i ulice, javio je abb.

Još šokantnija je bila činjenica da se činilo da su mnogi od njih još uvek živi i mahnito mlataraju ulicom, pošto ih je monsun odneo miljama od mora.

Jedan svedok, koji je podelio snimak incidenta na Tviteru, rekao je: „Usred jake kiše u Telangani, stanovnici grada Jagtiala bili su svedoci nečeg jedinstvenog.

'Ljudi Sai Nagara u gradu Jagtial probudili su se iznenađeni i u petak i u subotu dok su sa neba posmatrali 'kišu' riba.'

„Riblja kiša je retka vremenska pojava nazvana „kiša životinja“ koja se javlja kada se male vodene životinje, poput žaba, rakova i malih riba, gurnu u izlive vode.“

Na snimku se može videti nekoliko stanovnika kako rizikuju svoje živote da bi sakupili ribu i sakupili je u gomile.

U jednom trenutku se čuje čovek kako kaže: „Mora da je provalio neko od ribnjaka, ima stotine i stotine riba koje su isplivale na obalu, a ovi ovde skupljaju ribu sa sredine ulice. "

Indija je trenutno u jeku svoje najjače sezone monsuna u poslednjih nekoliko godina, koja je već odnela živote više od 130 ljudi, prenosi CNN.

Samo nekoliko dana ranije, stanovnici Jagtiala Mohamed Šafi i njegov sin Abdul Rašid poginuli su nakon što je njihovo vozilo udarilo iznenadno klizište dok su se vozili kući.

Milioni su raseljeni u, čini se, najgoroj sezoni monsuna u Indiji od 2005. godine, što je rezultiralo sa više od 700 smrtnih slučajeva i masovnim raseljavanjem.

Navodno su na nekim mestima otvorene brane kako bi se ublažio pritisak na gradove zbog straha da bi moglo doći do dodatnih padavina.

Amit Prakaš Jadav, regionalni opštinski sekretar, rekao je: „Imajući u vidu porast nivoa vode i bezbednost, nacionalni autoput od Ahmedabada do Mumbaja je zatvoren.

„Autoput ćemo otvoriti čim vodostaj padne.

Sezona monsuna u Indiji obično traje od juna do septembra, a obično počinje da se povlači početkom oktobra.

Kurir.rs/Face.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track