RUSIJA ĆE POJAČATI VOJNE OPERACIJE U UKRAJINI: Šojgu naredio sprečavanje udara na istoku zemlje i oblasti koje drži Moskva
Foto: Profimedia

intenziviranje

RUSIJA ĆE POJAČATI VOJNE OPERACIJE U UKRAJINI: Šojgu naredio sprečavanje udara na istoku zemlje i oblasti koje drži Moskva

Planeta -

Rusija je danas saopštila da će njene snage pojačati vojne operacije u Ukrajini u "svim operativnim oblastima" dok nastavlja da bombarduje gradove u napadima u kojim Kijev kaže da je poslednjih dana stradalo desetine ljudi.

Rakete su tokom noći pogodile grad Čuhujev na severoistoku zemlje u oblasti Harkov, pri čemu su poginule tri osobe, uključujući 70-godišnju ženu, a tri su ranjene, rekao je regionalni guverner Oleh Sinehubov, prenosi Rojters.

Na jugu, više od 50 ruskih raketa Grad pogodilo je grad Nikopolj, na reci Dnjepar, ubivši dve osobe koje su pronađene u ruševinama, rekao je guverner regiona Valentin Rezničenko.

Ukrajina je saopštila da je najmanje 40 ljudi ubijeno u takvim napadima na urbana područja u poslednja tri dana.

Rusija kaže da je gađala vojne ciljeve.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu naredio je vojnim jedinicama da intenziviraju svoje operacije kako bi sprečile ukrajinske udare na istočnu Ukrajinu i druge oblasti koje drži Rusija, gde bi, kako je rekao, Kijev mogao da pogodi civilnu infrastrukturu ili stanovnike.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track