ZELENSKI: Već smo oslobodili neka okupirana područja, nastavljamo da se borimo! Kijev: Rusija priprema sledeću fazu ofanzive
Foto: Printscreen/YouTube

rat u ukrajini

ZELENSKI: Već smo oslobodili neka okupirana područja, nastavljamo da se borimo! Kijev: Rusija priprema sledeću fazu ofanzive

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je njegova zemlja ponovno zauzela neka područja koja je okupirala Rusija i da će nastaviti da se bori da povrati teritoriju, dok se Rusija priprema za sledeću fazu ofanzive.

"Već smo uspeli da oslobodimo deo teritorija okupiranih posle 24. februara", rekao je Zelenski u svom videoobraćanju kasno sinoć. "Postepeno ćemo oslobađati i druge oblasti naše zemlje koje su trenutno okupirane", dodao je on.

Ukrajinske snage nedavno su pokrenule kontraofanzivu na jugu zemlje i pre nekoliko dana granatirale rusko skladište municije u oblasti Herson.

Ukrajinski zvaničnici tvrde da Rusija, pak, priprema sledeću fazu svoje ofanzive u Ukrajini.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu juče je naložio trupama na terenu da pojačaju vojne operacije u "svim operativnim područjima".

Ukrajinske vlasti tvrde da su ruske snage ubile najmanje 40 ljudi u granatiranju urbanih područja u poslednja tri dana.

Rusija, pak, navodi da civili nisu meta i da njihove snage koriste visokoprecizno oružje za uništavanje ukrajinske vojne infrastrukture i zaštitu vlastite bezbednosti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track