BUKVALNO ME JE ISPLJUNULA KADA JE SHVATILA DA NISAM FOKA: Uglednog profesora napala velika bela ajkula VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

preživeo

BUKVALNO ME JE ISPLJUNULA KADA JE SHVATILA DA NISAM FOKA: Uglednog profesora napala velika bela ajkula VIDEO

Planeta -


Čovek koga je prošlog meseca u blizini obale Kalifornije napala velika bela ajkula, otpušten je iz bolnice.

Nakon što je 22. juna preživeo napad velike bele ajkule u vodama kod mesta Pacifik grov u Kaliforniji, Stiv Brumer (62) je otpušten iz medicinskog centra Navitidad gde je ispričao kako je do napada došlo.

U snimku koji je objavio Medicinski centar Natividad u Salinasu u Kaliforniji, Brumer se pojavio u plavoj majici sa natpisom "preživeo sam napad ajkule" i ispričao da ga je ajkula izujedala po butinama i stomaku i onda "ispljunula".

"Nisam foka", rekao je Brumer, inače penzinisani profesor sa fakulteta Monterej. "Mislila je da sam foka. Mi nismo njihova hrana".

"Gledala me je, bila je odmah pored mene. Pomislio sam da će me ponovo ujesti pa sam je gurnuo rukom i šutnuo i ona je otišla", isprčao je on.

Hirurg Nikosal Roter rekao je KSBW-TV da su zubi ajkule sa milimetar promašili važnu arteriju, kao i da je profesor u penziji prošao bez ozbiljnijih povreda organa ili kostiju.

"Moglo je da bude mnogo, mnogo gore. Mogao je da nikada ne izađe iz vode", rekao je hirurg.

Brumera su iz vode izvukli veslači na daskama za koje se ispostavilo a su medicinska sestra i policajac, kao i surfer koji je bio u blizini.

"Njih troje su došli do krvave vode, izvukli me na dasku za surfovanje i odvukli do plaže" uprkos ajkuli koja je mogla da kruži u blizini, rekao je Brumer i svoje spasioce nazvao herojima.

Brumer je dobio 28 jedinica krvi i zahvalio se svima koji su mu spasili život.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja