TOP GAN BORIS DŽONSON Premijer u ostavci leteo u borbenom avionu JUROFAJTER Tajfun 2000! Upravljanje uporedio sa strankom VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

Cirkus na nebu

TOP GAN BORIS DŽONSON Premijer u ostavci leteo u borbenom avionu JUROFAJTER Tajfun 2000! Upravljanje uporedio sa strankom VIDEO

Planeta -

Boris Džonson, ekscentrik i premijer u ostavci u skladu sa svojim nekonvencionalnim ponašanjem ponovo je priredio iznenađanje. Ovaj put leteo je sa višenamenskim borbenim avionom Jurofajter Tajfun 2000 Kraljevskih vazduhoplovnih snaga RAF.

Naime, on posetio bazu RAF-a Koningsbiju u Linkolširu, gde je prikazana borbena demonstracija ovog aviona pred njim i organizovan let.

Dauning strit 10 objavio je snimak Džonsona u kopkitu ovog aviona, a on je let sa Jurofajterom uporedio sa upravljanjem partijom Torijevaca.

"Vukao sam džojstik nazad, dok smo radili petlju", rekao je Džonson posle leta sa ovim lovcem, a onda dodao i:

"Posle tri srećne godine u kopkitu, izvodeći neke prilično teške, ako ne i zapanjujuće podvige, spremam se da bez problema predam kontrolu nekom drugom", rekao je Džonson.

Međutim i ova poseta koja se održava uoči vazduhoplovne manifestacije u Fanborou našila je na kritike mnogih Britanaca, koji su veoma besni jer Džonson umesto da je na kriznim sastancima zbog visokih temperatura i kao da ubalži problem sa nesnosno jakim vrućinama.

Kurir.rs/A.M./Sky.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track