STIVENU KINGU TRAŽILI SCENARIO ZA FILM GDE RUSI SILUJU KOMANDANTA AZOVA: Prankeri se predstavili kao Zelenski, evo šta im je rekao
Foto: Printscreen/YouTube

vovan i leksus

STIVENU KINGU TRAŽILI SCENARIO ZA FILM GDE RUSI SILUJU KOMANDANTA AZOVA: Prankeri se predstavili kao Zelenski, evo šta im je rekao

Planeta -

Ruski prankeri Vovan i Leksus uspeli su da prevare čuvenog pisca horora Stivena Kinga da pohvali ukrajinskog nacionalistu Stepana Banderu kao "velikog čoveka".

Dvojac je objavio snimak koji se ubrzo proširio internetom u kojem King, koji je otvoreni pristalica Ukrajine, navodno razgovara sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

U podužem razgovoru, dvojac izgleda naterao Kinga da ponudi "Zelenskom" ulogu Penivajsa, jezivog klovna iz romana "To" u novom filmu, prenosi Vašington egzaminer.

Lažni Zelenski ga je takođe pozvao da razmisli o pisanju scenarija o puku Azov u ​​kojem bi ruski vojnici silovali komandanta Azova. U jednom trenutku autor kaže: "Mislim da ruski pisci treba da ućute“, navodi se na snimku.

Prevarant koji je glumio Zelenskog dalje tvrdi da u Ukrajini nema nacista i odbacuje "zločine ukrajinskog nacionaliste Bandere protiv Jevreja“ kao "slučajne“, pokazuje snimak. Zatim je upitao Kinga šta misli o Banderi.

"Uvek možete pronaći stvari o ljudima da ih srušite. Vašington i Džeferson su bili robovlasnici — to ne znači da nisu učinili mnogo dobrih stvari za Sjedinjene Američke Državea. Uvek postoje ljudi koji imaju mane, mi smo ljudi. Sve u svemu, mislim da je Bandera veliki čovek, a ti si veliki čovek, i da živi Ukrajina!", navodno je odgovorio Stiven King.

Autentičnost snimka nije potvrđena, a King nije komentarisao navodni telefonski poziv i video.

Stepan Bandera je bio vođa Organizacije ukrajinskih nacionalista, koja je igrala vodeću ulogu u formiranju ukrajinskog nacionalističkog pokreta od 1930ih do 1950ih. Takođe je bio nacistički saradnik i žestoki antisemita koji je postavio temelje za holokaust u Ukrajini.

Neki Ukrajinci smatraju da je Bandera heroj koji se borio protiv okupatora za oslobođenje Ukrajine, sa čime se brojni istoričari ne slažu.

Vovan i Leksus su stekli međunarodnu slavu zahvaljujući svojim šalama na račun visokih zapadnih zvaničnika, uključujući princa Harija, britanskog premijera Borisa Džonsona, kanadskog premijera Džastina Trudoa i senatora Bernija Sandersa.

Poslednjih nedelja, ovaj dvojac je sarađivao sa čečenskim liderom Ramzanom Kadirovim na snimanju "komičnih" skečeva u kojima se glumac koji igra Zelenskog, sa nosem prekrivenim belim prahom, se prikazuje glumac Zelenskog, predaje čečenskom lideru, navodi Vajs.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja