ARAPSKA MAFIJA U SMRT ŠALJE SA NEBA: Otkrili koliko su dronovi koristni, koriste ih u 2 svrhe! Mogu biti pomoćnici, ali i ubice!
Foto: Shutterstock

kriminal

ARAPSKA MAFIJA U SMRT ŠALJE SA NEBA: Otkrili koliko su dronovi koristni, koriste ih u 2 svrhe! Mogu biti pomoćnici, ali i ubice!

Planeta -

Uprkos relativnom smanjenju broja ubistava u arapskom društvu u poslednjih godinu dana, došlo je do naglog porasta u poslednjih mesec dana, od čega bi se delom mogao pripisati novi metod koji primenjuju kriminalne organizacije — korišćenje dronova.

Upotreba dronova ima dve glavne svrhe: nadzor i atentate.

Nadzor

Za nadzor, ubice koriste dronove da odrede i prate svoju metu izdaleka uz minimalne šanse za izlaganje, obezbeđujući terensku inteligenciju koja se koristi za izračunavanje najboljeg trenutka za napad i najboljeg puta za bekstvo.

U jednom nedavnom ubistvu koje se dogodilo u regionu Galileje, prema rečima rođaka ubijenog, „zločinci su ga posmatrali čitav sat koristeći dron, a nakon što su ga videli na ulazu u kuću, ubili su ga. i pobegao sa lica mesta“.

„Videli smo dron kako lebdi iznad kuće, a nakon ubistva je potpuno nestao“, rekao je za Inet rođak žrtve, prenosi Džeruzalem post.

„To pokazuje da kriminalne grupe imaju čudne i opasne načine da počine svoje zločine“, rekao je rođak. "Ne znamo šta su još u stanju da urade jer se ponašaju na sličan način kao što su metode Šin Bet. Najgore je što većina ubica nije uhapšena i ostaju na slobodi, kao da nisu počinili nikakav zločin. ."

Policija istražuje da li je niz atentata na severu Izraela i u oblasti Haife poslednjih meseci potpomognut dronovima. „Dobar dron košta oko 5.000. On direktno emituje do operatera i obaveštava angažovanog ubicu na terenu kada vredi preduzeti akciju“, rekao je za N12 kriminalac iz Haife.

„Ako nema policije, on izvrši atentat „čisto“ i nestane u roku od nekoliko sekundi“, rekao je on.

„Ako nema policije, on izvrši atentat „čisto“ i nestane za nekoliko sekundi.“ „U Izraelu gotovo da nema kriminalnih organizacija koje nemaju dronove. Ima onih koji iz inostranstva švercuju sofisticiranije i skuplje tipove. Iznenađujemo policiju“, dodao je kriminalac iz Haife.

Atentati Što se tiče atentata, pogođene mete u kriminalnom svetu su se poslednjih godina preselile u luksuzne kule u Ašdodu i drugim velikim gradovima, iz straha da će ih rivali stići u vilama i običnim stanovima bliže nivou zemlje, piše lokalni list Ašdodnet u Ašdodu. Mnogi su se nedavno preselili na najviše spratove raznih luksuznih kula u Ašdodu, Tel Avivu, Netaniji, Aškelonu, Ramat Ganu, Bat Jamu i Rišon Lecionu, kako bi sprečili njihovo ubistvo ili nanošenje štete svojim porodicama.

Ali viši policajski službenici upozoravaju da je, kao u igri mačke i miša, kriminalni svet reagovao tako što je nedavno opremio desetine dronova na koje se mogu instalirati eksplozivi i HE granate, kako bi došli do neuhvatljivih ciljeva.

Nakon što su nekima od njih eksplodirale cevne bombe u blizini njihovih vrata, na njihove domove su bačene granate sa sprejom, a neke od njih je namerno pucano, navodi N12.

Aktivni član kriminalne organizacije otkrio je Ashdodnetu da kriminalci prolaze obuku za rad sa dronovima vezanim za eksploziv, uključujući probne vožnje na otvorenim područjima kako bi se ispitala njihova efikasnost. zločinac je dodao da su neki od operatera koji su ga obučavali otpušteni vojnici sa prethodnim znanjem na terenu iz vojske.

Policija, naravno, sa zabrinutošću prati novi metod i trudi se da se prilagodi novoj pretnji. "Ovo je nova generacija kriminalaca koja je promenila pravila igre. Oni nemaju Boga i uradiće sve da preuzmu kriminalne zone delovanja", rekao je za N12 policajac Centralnog okruga.

„Ovo je nova generacija kriminalaca koji su promenili pravila igre. Oni nemaju Boga i uradiće sve da preuzmu kriminalne zone delovanja.

Policijski službenik centralnog okruga „Ovo je opasna generacija gde crvene linije jednostavno ne postoje, a pravi strah je da će razneti dronove u luksuzne tornjeve, pogrešiti u nekom od stanova i nauditi nevinim.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track