JEZIVI SNIMAK Ogromna ajkula ISKAČE iz mora na samo par metara od dece! VIDEO
Foto: Printscreen/Instagram

na plaži Rokavej u Kvinsu

JEZIVI SNIMAK Ogromna ajkula ISKAČE iz mora na samo par metara od dece! VIDEO

Planeta -

Neverovatan snimak je osvanuo na društvenim mrežama, a ljudi su ostali zapanjeni ovakvim ponašanjem zveri iz mora! Na njemu se vidi ogromna ajkula kako iskače iz okeana i vrti se poput delfina koji izvodi trik.

Snimio ju je Rokvej tajms na plaži Rokavej u Kvinsu u Njujorku nakon što je viđen niz ajkula u tom regionu.

Ogromno morsko čudovište se vidi kako izranja iz uzburkanih talasa, izvlačeći skoro celo telo iz vode, a da stvar bude još gora, na samo par metara, žena sa decom se kupala u vodi. Može se u pozadini čuti čovek kako viče "ovo je bolestan trik".

Plaža Rokavej je zapravo zatvorena u utorak popodne jer je još šest ajkula primećeno u toj oblasti od 3. jula. Prema PIKS11, od 3. jula došlo je do četiri napada ajkula na tri različite plaže na Long Ajlendu. Plivači i posetioci plaže su upozoreni da budu posebno oprezni.

00:03

JEZIVI SNIMAK Ogromna ajkula ISKAČE iz mora na samo par metara od dece!

Vlasti su uspostavile kontakt sa istraživačima ajkula da vide šta se može učiniti u vezi sa tekućim problemom. Smatra se da rastuće temperature i toplije more dovode zveri u bliži kontakt sa ljudima. U ponedeljak guvernerka Njujorka Keti Hočul zatražila je od vlasti da pojačaju patrole, uključujući upotrebu dronova i helikoptera za nadgledanje okeana.

"Preduzećemo akciju da proširimo patrole za ajkule i zaštitimo posetioce plaže od potencijalno opasnih situacija", rekla je Hočul.

Kurir.rs/Mondo.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja