Najnovije vesti

Putin spasava ždralove

Putin spasava ždralove

Planeta
Ruski predsednik će pilotirati deltaplanom i leteti na čelu jata retkih ptica da bi im pokazao put s Jalte ka srednjoj Aziji, gde provode zimu

MOSKVA - Kao superheroj.
Ruski predsednik Vladimir Putin planira da učestvuje u projektu spasavanja retke vrste ždralova u sklopu kojeg će se oprobati u ulozi pilota deltaplana. On će leteti na čelu jata retkih ždralova odraslih u rezervatu u Rjazanskoj oblasti da bi im pokazao put sa Jalte ka srednjoj Aziji, gde će provesti zimu.

Pred samit Organizacije za azijsko-pacifičku ekonomsku saradnju (APEK) u Vladivostoku ruski predsednik planira da ode na poluostrvo Jamal, na severu zapadnog Sibira, da bi učestvovao u akciji „Let nade“. Inače, ždralovi se gaje u državnom rezervatu u Rjazanskoj oblasti, a onda se prebacuju na Jamal, odakle u septembru u pratnji pilota deltaplana svake godine lete na zimovanje u srednju Aziju.

Putinov portparol Dmitrij Peskov potvrdio je da je predsednik Rusije prošao specijalnu obuku za let na deltaplanu. Učesnici projekta, međutim, ističu da na tok njegovog sprovođenja može uticati niz faktora, a pre svega vremenski uslovi.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...