STRIPTIZETE U EDINBURGU MOGU DA RADE SAMO OBUČENE?! Politički korektna odluka gradskih feminista ostavila 100 žena bez posla
Foto: Printscreen/YouTube

woke kultura

STRIPTIZETE U EDINBURGU MOGU DA RADE SAMO OBUČENE?! Politički korektna odluka gradskih feminista ostavila 100 žena bez posla

Planeta -

Oko 100 striptizeta i igračica oko šipke u Edinburgu ostaće bez posla nakon što su vlasti odlučile da zatvore sva četiri striptiz bara u škotskoj prestonici.

Naime, zamenica predsednika gradskog veća, laburistkinja Mendi Vat rekla je da igračice mogu da dolaze na posao pod uslovom da rade obučene.

"Razumem brigu nekih da će ostati bez posla, ali ova mesta mogu da zatraže da ostanu otvorena, pod uslovom da ne insistiraju na tome da žene igraju gole", rekla je ona.

Vat je objasnila da ona lično nikada ne bi otišla na neko tako mesto jer to ne priliči gradskom zvaničniku i dodala da je doneta dobra odluka jer "ovi klubovi uzimaju ženama moć iz ruku" i da je cela poenta odluke koja je šokirala mnoge da se žene "tretiraju sa poštovanjem".

"Želim ovo da poručim feministkinjama poput Mendi Vat... Posao je posao i striptiz je pravi posao. Mnogi ljudi rade fizičke poslove samo da bi mogli da plate kiriju i kupehranu. Striptiz se ne razlikuje od toga", poručila je Džordži, plesačica iz Edinburga, i pozvala Vatovu da joj nađe drugi posao koji je isto tako fleksibilan i plaćen i koji će joj garantovati autonomiju i slobodu.

"Nešto što će mi za 12 sati posla nedeljno obezbediti dovoljno sredstava da pristojno živim. Nešto što nije u okviru transnacionalne korporacije, što ne profitira na tuđem radu i doprinosi klimatskim promenama", rekla je Džordži.

"Ona možda veruje da radi pravu stvar, ali je u najboljem slučaju u zabludi, a u najgorem koristi ličnu pristrasnost i moral da govori o proživljenom iskustvu žena", zaključila je.

Unija seksualnih radnica prikupila je 20.000 funti kako bi se borila protiv odluke gradskog veća koju je podržala i premijerka Škotske Nikola Sturdžon rekavši da se "dostojanstvo žena" mora poštovati.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track