BOSTIĆ POSTAO HEROJ U AMERICI Spasao petoro dece iz kuće koju je gutao plamen, sa najmlađim skočio sa drugog sprata VIDEO
Foto: Twitter/LafayetteINPolice

dobro delo

BOSTIĆ POSTAO HEROJ U AMERICI Spasao petoro dece iz kuće koju je gutao plamen, sa najmlađim skočio sa drugog sprata VIDEO

Planeta -

Raznosač pica Nikolas Nik Bostić postao je heroj širom Amerike nakon što je dva puta utrčao u kuću u plamenu kako bi spasao petoro dece.

Iako je svoj herojski potez umalo platio glavom, Nik se oporavio i pre nekoliko dana je pušten iz bolnice, a putem onlajn kampanje je sakupljeno više od pola miliona dolara za njega i porodicu Baret kojoj je požar uništio kuću.

Prolazeći jednom od ulica Lafajeta u Indijani, Nik je spazio kuću koja je gorela i povike u pomoć.

Iako je požar zahvatio veliki deo kuće, njega to nije sprečilo da utrči kroz ulazna vrata kada je na stepenicama ugledao 18-godišnju Sionu Baret kako sa sobom vodi dve mlađe sestre i jednu prijateljicu.

Došao je do njih, a onda ih je izveo napolje. U kući je i dalje zarobljena bila najmlađa šestogodišnja Kejlani.

Čuvši njene povike, Nik, koji kaže da je bio potpuno prestravljen, skupio je hrabrost i ponovo utrčao u kuću u plamenu.

- Kada sam video koliko ima dima već sam bio na pola stepeništa. Mnogo sam se uplašio, ali sam onda čuo Kejlani. Povukao sam majicu preko glave i navodio se njenim glasom. Pronašao sam je i odneo uz stepenice, ispričao je on za Foks njuz.

Pošto zbog vatre nije mogao nazad kroz ulazna vrata, iskočio je kroz prozor sa prvog sprata sa devojčicom u naručju i svojim telom ublažio pad.

Na snimku koji je podelila policija, nakon što je izneo Kejlani, Nik se srušio na zemlju a prvo pitanje bilo mu je: ''Da li je beba dobro?''

Kejlani je prošla sa nekoliko ogrebotina, ali je Nik pretrpeo teže ovrede i nakon ukazane prve pomoći hitno je prevezen u bolnicu.

Zbog toga što se nagutao dosta dima, nekoliko dana je proveo u bolnici, ali potpuno oporavio.

Po izlasku iz bolnice, Baretovi su ga dočekali, a otac devojčica Dejvid Baret, koji je sa suprugom bio u izlasku tokom večeri kad je izbio požar, rekao je da je Nik zvanično postao član porodice.

Kako prenose tamošnji mediji, uzrok požara se trenutno istražujea, a porodica je izgubila gotovo sve.

Bostić je rekao da nije heroj i da je samo uradio ono što bi želeo da neko uradi za njega i njegovu porodicu da im je kuća u plamenu.

Kurir.rs/Foks njuz/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track