PUTINA JE LJUBAVNICA PROMENILA EVO I KAKO Nova biografija o ruskom lideru donosi dosad nepoznate detalje iz njegovog života
Foto: Profimedia, EPA/Vladimir Astapkovich/Kremlin

izlazi u utorak

PUTINA JE LJUBAVNICA PROMENILA EVO I KAKO Nova biografija o ruskom lideru donosi dosad nepoznate detalje iz njegovog života

Planeta -

Nova biografija koja detaljno opisuje život ruskog predsednika Vladimira Putina sugeriše da je ljubavnica lidera Kremlja, o kojoj se pričalo, možda uticala na njegov pristup spoljnoj politici.

U biografiji nazvanoj ''Putin'', koja bi trebalo da izađe narednog utorka na tržište, Filip Šort opisuje koliko je Putin izolovan i kako, za razliku od većine svetskih lidera, nema u blizini porodicu koja bi mu pomogla da ostane na zemlji.

Nakon nesrećnog braka sa Ljudmilom koja nije volela da se pojavljuje u javnosti, Putina su romantično povezivali sa drugim mladim ženama, piše Njuzvik.

Jedna od njih bila je tada 22-godišnja gimnastičarka i olimpijka Alina Kabajeva čiju vezu sa Putinom je prvi obelodanio ''Moskovsky Korrespondent'' 2008. godine. Nakon što je Putin negirao te glasine i nazvao ih potpuno lažnim, moskovski tabloid koji je priču objavio je ugašen.

Alina Kabajeva
Alina Kabajevafoto: Printskrin/Jutjub

Ali Šort je primetio da se otprilike u isto vreme kada su Putina počeli da povezuju sa Kabajevom, ponašanje lidera je ''suptilno promenjeno''. Šort je rekao da je Putinovo raspoloženje podigao njegov odnos sa mlađom ženom.

Autor tvrdi da takva promena njegovog raspoloženja nije ograničeno samo na njegov privatni život.

- Da li je to bio jedan od faktora koji je pomogao da se proizvede ono što se sa ruske tačke gledišta činilo samouverenijim i snažnijim pristupom u spoljnoj politici, ali je na Zapadu viđeno kao agresivnije?, pita se autor u knjizi kojoj je pristup imao Njuzvik.

- Moguće je, ali s obzirom na Putinovu odlučnost da sakrije svoj privatni život, ne postoji način da se to sazna, zaključio je on.

Iako njihova romansa nikada nije potvrđena, često je bila tema brojnih spekulacija. Postoje i tvrdnje da njih dvoje imaju i zajedničku decu, iako Kabajeva nije to potvrdila.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track