Uhapšen navodni iscelitelj od raka i side

Dolijao

Uhapšen navodni iscelitelj od raka i side

Planeta -
Dr Vasila N, Ukrainac, svojim preparatom iz Ukrajine obećavao izlečenje od raka i side

BEČ - Austrijska policija uhapsila je u Beču dr Vasila N, koji je sa svojim preparatom iz Ukrajine obećavao izlečenje obolelima od najtežih bolesti, kao što su rak i sida.

Preparat, pod imenom "Ukrain", doneo mu je zaradu od više miliona evra.

Prilikom hapšenja policija je u njegovoj kući pronašla 200.000 ampula u vrednosti od 14 miliona evra.

Već decenijama Vasil N. nudi bolesnicima svoj preparat, koji je zabranjen u Austriji. Austrijske vlasti tvrde da je preparat nedelotvoran i da polusintetičko sredstvo čak i ne sme da se proizvodi na tlu Austrije, a i uvoz je zabranilo Ministarstvo zdravlja.

I pored tih činjenica mnogi oboleli od raka polagali su velike nade u "Ukrain", a to ih je skupo koštalo, jer je Vasil N. ampulu prodavao po 77 evra, a korišćenje, u idealnom slučaju, bilo je dnevno.

Inače ovaj hemičar iz Ukrajine pre 35 godina doselio se u Austriju, gde je dobio azil. O svom preparatu on je pokušao godinama da uveri austrijske vlasti, pa je čak pisao i ranijoj ministarki pravde Klaudiji Bandion-Ortner.

"Ovo sredstvo, bez sumnje, stabilizuje imuni sistem, ali protiv raka ne pomaže", tvrde eksperti.

Protiv Vasila N, kako je rečeno, pokrenuta je istraga zbog optužbi prevare.

Prema pisanju austrijske štampe, Vasil N. pokušao je da stupi u kontakt i sa vladom Japana, jer tvrdi da njegov preparat može da pomogne i ozračenima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track