TRAMP NAJAVIO DA ĆE SE KANDIDOVATI PONOVO ZA PREDSEDNIKA SAD? Moram da spasem našu zemlju
Foto: Phil Harris / MirrorPix / Profimedia

povratak u vašington

TRAMP NAJAVIO DA ĆE SE KANDIDOVATI PONOVO ZA PREDSEDNIKA SAD? Moram da spasem našu zemlju

Planeta -

Bivši predsednik SAD Donald Tramp u utorak je nagovestio da bi po treći put mogao da se kandiduje za lidera te zemlje, rekavši na skupu koji su organizovali bivši članovi njegove administracije da su pokušaj njegovog opoziva i istraga napada na Kapitol 6. januara 2021. smišljeni kako bi se on u tome sprečio.

- žele da vam naškode, a u stvari meni žele da naškode kako ne bih ponovo radio za vas...mislim da u tome neće uspeti, rekao je Tramp svojim pristalicama koje su u glas povikale "Još četiri godine".

Tramp je rekao na skupu Instituta America First Policy u Vašingtonu, prvi put došavši u glavni grad otkako je sišao s dužnosti u januaru 2021.

Prema pisanju pojedinih medija, nekadašnji predsednik bi u septembru mogao da objavi da ulazi u treću predsedničku kampanju.

Iako to nije službeno najavio, u govoru je dao da se nasluti da ne planira da ode u političku ilegalu.

Umesto toga, istakao je kako oseća da ne mora da se angažuje uprkos onome što je nazvao "progonom" predsednice Kongresa Nensi Pelosi, demokrata i komiteta koje istražuje upad u Kapitol.

- Da sam se zatvorio u kuću i samo mirno posmatra, progon Donalda Trampa bi stao istog trenutka, rekao je.

- Ali neću to da učinim...Moram da spasem našu zemlju, dodaoje.

Tokom govora, Tramp je članove odbora nazvao "razbojnicima" i ponovio ničim dokazane tvrdnje da je pobedio na predsedničkim izborima 2020. godine.

- Uvek kažem da sam se kandidovao prvi put i pobedio. A onda sam se kandidovao drugi put i prošao još bolje. Kakva je to sramota bila! Ali možda ćemo morati to da učinimo ponovo, istakao je Tramp.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja