OPERACIJA OSLOBAĐANJA HERSONA JE VEĆ POČELA! Ukrajinci poručili ruskim snagama: Napustite ovu oblast, TREĆEG UPOZORENJA NEĆE BITI
Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

rat u ukrajini

OPERACIJA OSLOBAĐANJA HERSONA JE VEĆ POČELA! Ukrajinci poručili ruskim snagama: Napustite ovu oblast, TREĆEG UPOZORENJA NEĆE BITI

Planeta -

Ukrajina je saopštila da je njena operacija oslobađanja Hersona ''već počela'' nakon što je u sredu udarila na ključni ruski put snabdevanja preko Antonivskog mosta u taj grad na jugu koji je okupirala Rusija.

Savetnik ukrajinskog predsednika, Aleksij Arestovič, takođe je potvrdio strategiju Ukrajine da izoluje ruske snage, tvrdeći da postoji ''određeni plan'' oružanih snaga Ukrajine da ''izoluju ruske vojne operacije'', prenosi britanski Gardijan.

Koliko god neprijatelj pretekao snage i sredstva na zapadnoj obali Dnjepra, Oružane snage Ukrajine će ih prvo ostaviti bez skladišta municije, goriva, veza i komande, a zatim će očistiti ostatke njihovih snaga snaga, rekao je Arestovič.

On je dodao da su ruske snage imale tri opcije: Da se povuku (ako je moguće), da se prepuste ili da budu uništene.

Okupatori treba da nauče kako da plivaju preko reke Dnjepar. Ili da napuste Herson dok je to još moguće. Trećeg upozorenja možda neće biti, rekao je drugi viši savetnik predsednika Zelenskog Mihail Podoljak.

Ukrajinski zvaničnici su takođe potvrdili da su njene trupe koristile precizne raketne bacače koje su isporučile SAD da oštete Antonivski most.

Zelenski je obećao da će Ukrajina obnoviti most i druge prelaze u regionu.

- Činimo sve da okupatorske snage nemaju nikakve logističke mogućnosti u našoj zemlji, rekao je on.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track