03:03

TUŠIRANJE HLADNOM VODOM, SAMO 2 MINUTA! Opšta panika u Nemačkoj zbog predstojećih mera štednje CENE IDU U NEBESA, NAROD PREPLAŠEN

KURIR Televizija

TUŠIRAĆEMO SE HLADNOM VODOM I GREJATI U HALI Srpkinja iz Nemačke progovorila o stanju u zemlji CENE IDU U NEBESA, NAROD PREPLAŠEN

Planeta -

Selena Močević, novinarka Televizije srpske dijaspore, uključila se u jutarnji program Kurir televizije iz Nemačke gde je otkrila da u toj zemlji vlada opšta panika kada je u pitanju predstojeća zima.

- Nezahvalno je govoriti o tome, jer je najveći deo tih mera na nivou preporuke, od kojih je najznačajnija tuširanje hladnom vodom. Međutim, poznavajući disciplinovanost naroda na ovim prostorima ne bih sumnjala da se pridržavaju. Najavljeno je dodatno poskupljenje gasa i energenata, koja će cena tačno biti znaće se u avgustu, jer se čeka doluka iz Brisela kako će se zalihe raspodeliti unutar EU. Otprilike prosečna mesečna cifra po domaćinstvu biće viša za 100 evra, što kada se prevede na godišnji nivo, nije nikako malo. Već prošlog meseca smo imali poskupljenja - kaže Selena Močević za Kurir televiziju.

Selena Močović
foto: Kurir televizija

- Narod je isprepadan, pogotovo zbog pisanja medija da nemačka vlada sprema hale za žene i decu da se greju itd. To su napisi koji će isprepadati ljude - kaže Selena Močević, novinarka Televizije srpske dijaspore.

Ona je istakla da su sve mere do danas na bazi preporuke i da je vlada preporučivala građanima da se tuširaju hladnom vodom, da kupanje svedu na dva minuta, da koriste bicikl.

- Najavljeno je će ograničenje brzine na auto-putevima Nemačke biti svedeno na 130km/h i to će biti jedan od vidova mera i štednje. Čekamo avgust da vidimo šta će biti doneseno u Briselu - istakla je novinarka Televizije srpske dijaspore.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track