POSAO IZ SNOVA ZA AVANTURISTE: Ostrvo na Maldivima traži bosonogog prodavca knjiga
Foto: Printscreen/YouTube

bosonogi knjižar

POSAO IZ SNOVA ZA AVANTURISTE: Ostrvo na Maldivima traži bosonogog prodavca knjiga

Planeta -

Volite knjige, avanturista ste, otvoreni, kreativni i srećni što ne morate da nosite cipele? Kunfanadhu ima savršen posao za vas.

Beli pesak, plavo nebo... i mnogo knjiga. Otvorene su prijave za, možda, najbolji posao na svetu: vođenje knjižare na luksuznom pustom ostrvu na Maldivima.

Strastveni ljubitelji knjiga – koji su takođe avanturisti, otvoreni, kreativni i ne smeta im da ceo dan provedu bosi – traže se za jednogodišnji ugovor, koji počinje u oktobru i uključuje preseljenje na udaljeno ostrvo Kunfanadhu u Indijskom okeanu.

Prodaja knjiga se obavlja bez cipela jer obuća nije dozvoljena na ostrvu. Čitanje novina takođe nije dozvoljeno.

"Parola ostrva je: nema cipela, nema vesti. Oni podstiču goste da se ponovo povežu sa zemljom“, rekao je Observeru Aleks Mekvin, portparol Ultimativne biblioteke (Ultimate Library), udruženja koje vodi knjižaru sa odmaralištem Soneva Fuši i obezbeđuje bibliotečke kolekcije po meri za hotele, odmarališta i privatne rezidencije širom sveta.

Gosti u odmaralištu – obično pojedinci sa debelim novčanikom – se podstiču da se isključe iz digitalnog sveta i dozvole svojim "bosonogim batlerima“ da se pobrinu za njihove potrebe.

Mekvin je rekao da će prodavac knjiga na ostrvu morati da pokaže inicijativu, da se rado upoznaje sa gostima i pruža im personalizovane preporuke za knjige. Izabrani kandidat biće odgovoran za svakodnevno vođenje knjižare, uključujući računovodstvo i upravljanje zalihama. "Kandidat će biti tamo sam, tako da uglavnom sami vode celu stvar".

Iz tog razloga, on idealno traži nekoga sa iskustvom u prodaji knjiga ili izdavaštva.

Smeštaj za jednu osobu na ostrvu je besplatan i svi obroci su besplatni. Tu je i teretana, pristup spa centru i vodeni sportovi poput ronjenja, a osoblje ima svoju privatnu plažu.

Osnovna plata je 750 dolara mesečno, ali prodavac knjiga može da zaradi dodatne "naknade za usluge” tako što će, na primer, gostima ponuditi radionice ili časove vezane za knjige.

Džordži Polhil (27), koja je nedavno završila šestomesečni ugovor kao prodavac knjiga na ostrvu, rekla je da je jedan od najvećih izazova sa kojima se suočavala kao "turbo devojka iz Londona" bio navikavanje na spor, opušten ritam života na ostrvu. "Ako se previše borite protiv toga i sve uznemiravate zahtevima da se sve završi, gotovo sigurno bi vam pukao neki krvni sud".

"Vratila sam se kao sasvim druga osoba. Upoznala sam novu kulturu i stekla prijatelje koje ću imati za ceo život.”

Ranije je radila za knjižaru u Londonu, ali sada počinje novu karijeru u pozorištu.

To je značilo prilagođavanje na ponovno nošenje cipela - nešto za šta je rekla da se u početku "definitivno osećala čudno“.

"Bio sam tako nenaviknuta da nosim bilo šta oko prstiju i peta", rekla je Polhil.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track