Moja Banjaluka: Ne damo zemlju siročadi tajkunima
Foto: Glas Srpsek

Moja Banjaluka: Ne damo zemlju siročadi tajkunima

Planeta -
Svi tajkuni isti i svi moraju biti sancionisani za sve nezakonite radnje, kriminal i otimačinu narodne imovine,navodi Moja Banjaluka

Banjaluka - Inicijativa za osnivanje Udruženja građana „Moja Banjaluka" sutra će proteste ispred Doma Rada Vranješević i na taj način iskazati protivljenje i revolt zbog, kako su naveli, pokušaja lokalnih tajkuna da zakulisnim radnjama otmu državnu zemlju, imovinu Doma siročadi.

"Ogorčeni smo što pravosudni i istražni organi nisu reagovali na vreme i sprečili nezakonitu otimačinu zemlje Doma "Rada Vranješević". Nećemo više biti nemi posmatrači pljačke u režiji nekoliko tajkuna, koji svojim novcem stoje iza drugih protesta koje su naručili sa ciljem da skrenu pažnju javnosti sa svojih mutnih radnji i obračunaju se sa konkurencijom pod firmom „zaštite zelenila", navodi Udruženje „Moja Banjaluka".

Ističu da su „svi tajkuni isti i svi moraju biti sancionisani za sve nezakonite radnje, kriminal i otimačinu narodne imovine".

Udruženje „Moja Banjaluka" tvrdi da je jedan od finansijera grupe „Spasimo Picin park" upravo „onaj tajkun koji otima imovinu siročadima i njihovim štićenicima u Domu Rada Vranješević".

Kako je ranije objavio Glas Srpske , banjalučki biznismen Nenad Luburić, vlasnik kompanije "Ideal petrol" i firme "BL sjaj", uz pomoć advokata Jovana Čizmovića na nezakonit način pokušava da dođe do nekoliko miliona maraka vredne parcele voćnjaka veličine 8,5 dunuma koja je vlasništvo Dečijeg doma "Rada Vranješević".

To su mu omogućili bivše rukovodstvo Doma, direktor Danilo Ponjarac i sekretar i pravnik Vesna Petrović-Popović, koji su nečinjenjem omogućili da zemljište iz vlasništva Doma pređe u Luburićeve ruke.

Protest je u petak u 18 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track