PAKAO KOJI NE MOGU DA OPIŠEM REČIMA! Oglasio se Zelenski o napadima u Donjecku
Foto: Printscreen/Facebook

rat u Ukrajini

PAKAO KOJI NE MOGU DA OPIŠEM REČIMA! Oglasio se Zelenski o napadima u Donjecku

Planeta -

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je u utorak da su borbe u Donbasu ''pakao'', tvrdeći da je vojska Kijeva i dalje daleko nadjačana od strane Rusije i apelujući na SAD i njihove saveznike za još više oružja kao što su raketni bacači HIMARS, prenosi RT.

U petominutnom obraćanju Ukrajincima, Zelenski je zahvalio predsedniku SAD Džou Bajdenu i NATO-u što su poslali raketnu artiljeriju, nazvavši je ''veoma efikasnom'' i obećavši da će naneti ''bolnije gubitke'' Rusima.

- Napadi na Pisku i Avdijivku su pakao koji ne mogu opisati rečima. Usprkos pošiljkama američkih raketa, još uvek ne možemo da potpuno slomimo rusku nadmoć u artiljeriji i ljudstvu, rekao je on.

Donjeck
Donjeckfoto: EPA-EFE/STR

Zelenski je u nedelju saopštio da je ukrajinska Vlada odlučila da sprovede obaveznu evakuaciju stanovništva iz istočne Donjecke oblasti, mesta žestokih borbi sa ruskim snagama.

Donjeck
Donjeckfoto: EPA/STR

Zelenski je tada naveo da stotine hiljada ljudi i dalje živi u oblastima Donbasa, gde su borbe žestoke i da mnogi odbijaju da odu, ali da ''bi to trebalo da urade".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track