LAVROV: Rusija je spremna da razgovarao o razmeni zatvorenika sa Sjedinjenim Državama
Foto: Printscreen/YouTube

posle presude košarkašici

LAVROV: Rusija je spremna da razgovarao o razmeni zatvorenika sa Sjedinjenim Državama

Planeta -

Rusija je spremna da razgovara o razmeni zatvorenika sa Sjedinjenim Državama diplomatskim kanalom koji su dogovorile obe zemlje, izjavio je u petak ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov a prenela državna novinska agencija RIA Novosti.

"Što se tiče osoba koje su osuđene u Rusiji i Sjedinjenim Državama... postoji određeni kanal koji su dogovorili [ruski predsednik Vladimir Putin i američki predsednik Džo Bajden], i bez obzira šta neko javno kaže, ovaj kanal će ostati na snazi“, rekao je Lavrov u petak na konferenciji za novinare u glavnom gradu Kambodže Pnom Penu.

"Spremni smo da razgovaramo o ovoj temi, ali u okviru kanala koji su dogovorili predsednici“, dodao je Lavrov.

Njegovi komentari dolaze dan nakon što je američka ženska košarkaška zvezda Britni Griner osuđena na devet godina zatvora zbog šverca droge, u slučaju koji je izazvao zabrinutost da se ona koristi kao politički pion u ratu Rusije protiv Ukrajine, prenosi CNN.

Tokom suđenja, Griner se izjasnila krivom da je nosila manje od 1 grama ulja od kanabisa u svom prtljagu dok je putovala kroz moskovski aerodrom 17. februara.

Ona je svedočila na sudu da je bila svesna strogih ruskih zakona o drogama i da nije imala nameru da donese kanabis u zemlju, rekavši da se spakovala u žurbi i pod stresom.

Pre presude, Griner se izvinila sudu i zatražila blažu kaznu.

"Nikada nisam nameravala nikoga da povredim, nikada nisam htela da dovedem u opasnost rusko stanovništvo, nikada nisam nameravao da prekršim bilo koji zakon ovde“, rekla je Griner. "Napravila sam grešku i nadam se da u vašoj presudi da to neće završiti moj život ovde. Znam da svi stalno pričaju o političkom pionu i politici ali se nadam da je to daleko od ove sudnice".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track