UŠI SU DOKAZ, DOBRO IH POGLEDAJTE! Šef ukrajinskih obaveštajaca opet tvrdi da je Putin bolestan i ima dublera
Foto: Shutterstock, EPA/Alexandr Demyanchuk

teorije zavere

UŠI SU DOKAZ, DOBRO IH POGLEDAJTE! Šef ukrajinskih obaveštajaca opet tvrdi da je Putin bolestan i ima dublera

Planeta -

Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe ponovo je izneo svoju teoriju da ruski predsednik Vladimir Putin koristi dvojnike — i kao dokaz je ukazao na njegove uši koje se menjaju tokom godina.

Zdravlje 69-godišnjeg ruskog lidera tema je žestokih diskusija među analitičarima, ekspertima i komentatorima. Iako ukrajinski i zapadni mediji tvrde da je zdravstveno stanje Putina loše, medicinski stručnjaci upozoravaju da je to nemoguće utvrditi bez detaljnog pregleda licem u lice pacijenta. Kremlj redovno odbacuje izveštaje o Putinovim boljkama, od Alchajmera do raka, kao neistinite.

Zagovornici ideje da je Vladimir Putin bolestan tvrde da je njegov bliski sradnik Nikolaj Patrušev menjao predsednika tokom lekarskih pregleda.

Ove nedelje, ukrajinski general-major Kirilo Budanov rekao je ukrajinskoj televiziji Groši da su se Putinova visina i uši promenili u nedavnim pojavljivanjima, prenosi britanski tabloid San.

"Slika, recimo, ušiju je drugačija... I to je kao otisak prsta, slika uha svake osobe je jedinstvena. Ne može se ponoviti", rekao je on.

Budanov je takođe rekao da Putinovi dubleri "imaju različite navike, različite manire, različit hod, a ponekad su i različite visine ako se dobro pogleda“.

On je, kako prenosi ukrajinski TSN, siguran da je ruski predsednik ozbiljno bolestan i da koristi dvojnike kako bi izbegao pojavljivanja u javnosti.

Budanov je ranije tvrdio da je dvojnik Vladimira Putina prisustvovao samitu u Teheranu prošlog meseca jer se ruski lider navodno kretao neobično brzo i da je bio oprezniji nego u prethodnim javnim nastupima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track