OTPLATIĆEMO VAŠE STUDENTSKE KREDITE I DOBIĆETE BONUS DO 50.000, SAMO NAM SE PRIDRUŽITE! Američka mornarica očajnički traži regrute
Foto: US Navy Photo

prilika bez presedana

OTPLATIĆEMO VAŠE STUDENTSKE KREDITE I DOBIĆETE BONUS DO 50.000, SAMO NAM SE PRIDRUŽITE! Američka mornarica očajnički traži regrute

Planeta -

Američka mornarica pokušava da ubedi Amerikance koji se dave u dugovima da im se pridruže nudeći da otplate studentskih kredita uz bonuse do 50.000 dolara.

Regruti koji budu voljni da krenu na obuku do 30. septembra i koji ispune druge uslove imaće pravo na otplatu kredita od čak 65.000 dolara, čime će njihov ukupan bonus potencijal dostići 115.000 dolara, objavila je mornarica. Ponuda se odnosi na nove mornare i veterane koji žele da se vrate u službu i koji nisu dobili bonus za svoju prvu regrutaciju.

"Ovo je prilika bez presedana“ koja bi mogla da "promeni život“ onima koji su opterećeni studentskim kreditima, rekao je šef komande za regrutovanje mornarice, kontraadmiral Leks Voker. Skoro svaki peti odrasli Amerikanac ima dug za studentski zajam, u proseku od oko 30.000 dolara. Studentski krediti zemlje iznose skoro 1,75 biliona dolara.

Ponuda se pojavila samo šest meseci nakon što je mornarica podigla svoj maksimalni bonus za angažovanje na 50.000 dolara sa 40.000 dolara, navodeći kao razlog konkurentno tržište rada. Taj podsticaj očigledno nije bio dovoljan da popuni potrebu za osobljem, pošto se svi ogranci američke vojske navodno bore da ispune svoje ciljeve za regrutovanje za 2022. godinu, piše Raša tudej.

Pentagon je procenio da samo oko 1 posto Amerikanaca od 17 do 24 godine ispunjava uslove i sklono je da stupi u vojnu službu. Oko 77% ljudi u toj starosnoj grupi je diskvalifikovano zbog gojaznosti, upotrebe droga ili krivičnih dosijea. Većina od preostalih 23% nema interesa da se pridruži vojsci.

Čak i među aktivnim vojnicima, više od 17% američkog vojnog osoblja smatra se gojaznim, pokazala je studija Pentagona iz 2019. Mornarica je imala najveću stopu gojaznosti među svim granama, sa 22%.

Najnoviji podsticaji su osmišljeni da pomognu mornarici da ispuni svoje zahteve za regrutovanje za određene poslove potrebne "kako bi se obezbedila spremnost flote“, navodi se u memorandumu komande za regrutovanje mornarice.

Bonusi se razlikuju u zavisnosti od specijalnosti. Na primer, regruti koji su raspoređeni na visoko tražene poslove u nuklearnoj oblasti, kao što su specijalizovani tehničari za elektroniku, mogu imati pravo na maksimalni bonus od 50.000 dolara. Plivači spasioci iz vazduha mogu da se kvalifikuju za do 38.000 dolara, dok operateri čamaca za specijalne borbe i bolnički leci mogu dobiti 36.000 dolara.

Regruteri mogu biti manje izbirljivi u trenucima veće potrebe. U aprilu je, na primer, mornarica ponudila 25.000 dolara bonusa za regrutaciju za sve regrute koji su bili voljni da se krenu pre leta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track