PRE I POSLE: Satelitski snimci pokazuju da je u eksplozijama u ruskoj bazi na Krimu uništeno više aviona FOTO
Foto: Printscreen/Twitter

rat u ukrajini

PRE I POSLE: Satelitski snimci pokazuju da je u eksplozijama u ruskoj bazi na Krimu uništeno više aviona FOTO

Planeta -

Na osnovu satelitskih snimaka koji su se pojavili u medijima, u eksplozijama koje su u utorak odjeknule u ruskoj avio bazi na Krimu, uništeno je nekoliko aviona.

Uzrok eksplozije još uvek nije poznat. Rusi su naveli da je do eksplozije došlo zbog detonacije municije, ali nisu otkrili kako je do detonacije došlo, piše CNN.

Ukrajina nije zvanično preuzela odgovornost za eventualni napad na bazu Saki na Krimu, u kome je poginula jedna osoba, ali su neimenovani izvori i mediji spekulisali da su detonacije ili posledica sabotaže ili napada ukrajinskih snaga.

Prema satelitskim snimcima koje je objavio američki Planet Lab, vidi se ogromna šteta od eksplozije. Sama pista, kako se čini, nije oštećena. No, kako dodaje BBC, najmanje osam aviona je oštećeno ili uništeno.

Snimci bi bili prva nezavisna potvrda da je baza možda oštećena, a mogu se uzeti i kao potvrda ukrajinskih tvrdnji da je u eksplozijama uništeno desetak aviona, što je Moskva poricala.

Do sada se nije znalo kolike su bile razmere eksplozije, a i dalje nije jasno kako je baza oštećena ili od čega.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track