STIVEN SIGAL UDARIO NA ZELENSKOG! Čuveni glumac izneo teške optužbe: Ukrajinci ubili svoje zarobljenike kako ne bi otkrili istinu
Foto: Printscreen YT

čuveni glumac snima dokumentarac

STIVEN SIGAL UDARIO NA ZELENSKOG! Čuveni glumac izneo teške optužbe: Ukrajinci ubili svoje zarobljenike kako ne bi otkrili istinu

Planeta -

Poznati glumac Stiven Sigal, koji je i veliki simpatizer ruskog predsednika Vladimira Putina, sugerisao da su navodno ukrajinske snage napale zarobljenički logor pod ruskom kontrolom kako bi ubili sopstvene ratne zarobljenike.

Kako prenosi Indepenent, Sigal tvrdi da su to uradili kako bi ih sprečili da ''pričaju o zločinima Zelenskog protiv čovečnosti''.

Pristalica Vladimira Putina je govorio sa mesta eksplozije u kojoj je 29. jula poginulo najmanje 50 ljudi.

-Jedan od ubijenih nacista je nacista koji je upravo počeo mnogo da priča o Zelenskom, a Zelenski je odgovoran za naređivanje mučenja, tvrdi Sigal.

-Zelenski je bio umešan u zločine protiv čovečnosti. Pitam se da li je zbog toga ovaj tip ubijen?, zapitao se čuveni glumac.

Stiven Sigal je u utorak posetio uništeni zatvor u Ukrajini pod ruskom okupacijom, gde je u ulozi zvaničnog portparola ponovio reči Kremlja.

Na snimcima koje su emitovali ruski državni mediji vidi se glumac u ruševinama zgrade identifikovane kao zatvor Olenivka u Donjecku, gde je krajem jula više od 50 ukrajinskih ratnih zarobljenika ubijeno pod spornim okolnostima.

Dok Rusija optužuje Ukrajinu da je pogodila centar artiljerijom HIMARS koju je obezbedila SAD, Ukrajina je za to okrivila rusko granatiranje - u oba slučaja, ratni zločin.

Sigal je bio tamo da promoviše rusku stranu, u svojstvu specijalnog predstavnika ruskog ministarstva spoljnih poslova, zaduženog za američko-ruske odnose. Sigal, dugogodišnji poštovalac Rusije i predsednika Vladimira Putina, dobio je tu titulu 2018. godine, piše Insajder.

Putin i Sigal
Putin i Sigalfoto: EPA/ALEXEI DRUZHININ

Uprkos tome što je Sigalu dat pristup toj lokaciji, Međunarodnom komitetu Crvenog krsta koji želi da pomogne žrtvama napada još nije dozvoljeno da ga poseti, navodi Moskou tajms.

Podsetimo, generalni sekretar UN Antonio Gutereš najavio je 3. avgusta da će pokrenuti misiju za utvrđivanje činjenica, na zahtev i Rusije i Ukrajine, kako bi se razumelo šta se tamo dogodilo, navodi Ukrinform.

Iako snimci Sigala nisu u potpunosti provereni, BBC-jeva slika sajta objavljena ubrzo nakon što je udarena veoma je vizuelno podudarna sa lokacijom na kojoj je Sigal snimljen.

O poseti je izvestio i ukrajinski list Odessa Journal.

Sigal, dugogodišnja proruska ličnost, snima dokumentarac o ratu u regionu, navodi se u objavi Denisa Pušilina, lidera u regionu Donjecka.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Independent/Insajder

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track