SUPERJAHTA NESTALA U TRENU: Milioner pre mesec dana dobio brod vredan 24 miliona USD, plamen je progutao kod obale Španije VIDEO
Foto: Tviter/Radio Ibica SER

nesreča

SUPERJAHTA NESTALA U TRENU: Milioner pre mesec dana dobio brod vredan 24 miliona USD, plamen je progutao kod obale Španije VIDEO

Planeta -

Požar je potpuno uništio potpuno novu superjahtu vrednu 24 miliona dolara u četvrtak u Španiji, nekoliko nedelja nakon što je isporučena njenom vlasniku, italijanskom biznismenu Paolu Skudijeriju.

Španska agencija za potragu i spasavanje na moru Salvamento Maritimo objavila je fotografiju zapaljenog 44-metarskog broda Aria SF, navodeći da se incident dogodio u luci Kala Saona na zapadnoj obali Formentere, na Balearskim ostrvima 11. avgusta.

Službe za vanredne situacije su kasnije saopštile medijima da je svih 16 ljudi na brodu u tom trenutku, uključujući sedam članova posade, uspelo da se evakuiše i da ih je kasnije nepovređene pokupio čamac Civilne garde. Njihov identitet nije otkriven. Uzrok požara, koji je ugašen nakon nekoliko sati, ostaje nejasan. Izgoreli trup jahte je odvučen na Ibicu, brod se navodno smatra nepopravljivim.

Prema magazinu Superjaht Tajms, italijanska Aria SF isporučena je u julu Skudieriju, koji je predsednik Adler-Hp Pelzer grupe i navodno vredi 500 miliona dolara. Očekivalo se da će brod, koji je imao „oštre i sportske spoljašnje linije“, „pod sa efektom mekog tepiha“, pet „raskošnih“ kabina, bazen i klub, svoju svetsku premijeru imati na sajmovima jahti u Kanu i Monaku ove godine.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track