PUTIN JE POGREŠIO SA INVAZIJOM NA UKRAJINU, ALI NEĆE DA PRIZNA! Bivši komandant NATO: Zelenskom su važne samo dve stvari
Foto: EPA/Ukrainian Presidential Press S, AP/Mikhail Metzel

rat u ukrajini

PUTIN JE POGREŠIO SA INVAZIJOM NA UKRAJINU, ALI NEĆE DA PRIZNA! Bivši komandant NATO: Zelenskom su važne samo dve stvari

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin "shvata da je napravio grešku" sa svojom invazijom na Ukrajinu, rekao je bivši vrhovni komandant NATO-a Džejms Stavridis u nedelju u jednoj radio emisiji.

-Da li je Putin shvatio da je napravio grešku ili i dalje misli da je uradio pravu stvar?, upitao je nekadašnjeg lidera NATO-a voditelj.

-Mislim da u mračnim, tihim satima u dva sata ujutru, kada se probudi, shvati da je pogrešio. Javno, nikada to neće priznati. Nikad. Nastaviće da održava ovu fikciju da Ukrajinom upravljaju 'neonacisti'. Smešno, očigledno, odgovorio je Stavridis, a prenosi Njuzvik.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

-Putin će tvrditi da ga je NATO nekako gurnuo u ovaj sukob. Sve što se dogodilo je delo Vladimira Putina, uključujući invaziju, sankcije koje su usledile. On to zna u svom srcu, ali nikada to neće javno da prizna, dodao je Stavridis.

Stavridisa su pitali i kada misli da će se rat završiti.

On je rekao da su obe strane još najmanje šest meseci do pronalaska rešenja.

Međutim, rekao je da ono što nas ''vodi ka pregovorima'' su ''teškoće sa kojima se Putin suočava dok gubi trupe“, kao i uništavanje ruske vojne opreme.

-On izgara u svojim sposobnostima. Rekao bih da će za šest meseci biti u veoma teškoj situaciji, rekao je bivši lider NATO-a o Putinu.

-Na drugoj strani bojnog polja, Zelenski mora da prepozna da strpljenje Zapada i kontinuirani priliv novca i oružja nisu beskonačni. Mislim da će oba ta faktora na kraju navesti strane da dođu do neke vrste pregovora, smatra on.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Njuzvik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track