KORONA U BELOJ KUĆI: Džil Bajden pozitivna na testu, biće u izolaciji! VIDEO
Foto: Shutterstock

Pandemija

KORONA U BELOJ KUĆI: Džil Bajden pozitivna na testu, biće u izolaciji! VIDEO

Planeta -

Džil Bajden je bila pozitivna na koronu, rekao je njen direktor za komunikacije u utorak, a prva dama je sada u izolaciji najmanje pet dana.

U saopštenju Elizabete Aleksander navodi se da Bajden, 71, „ima samo blage simptome“ bolesti i da se leči lekom Paklovid. Vesti o slučaju prve dame stižu samo dve nedelje nakon što se njen suprug Džo Bajden oporavio od bolesti.

„Nakon što je u ponedeljak bio negativan na koronu tokom redovnog testiranja, prva dama je kasno uveče počela da razvija simptome nalik prehladi“, navodi se u saopštenju. „Ponovo je bila negativna na brzom testu na antigen, ali PCR test je bio pozitivan. Prva dama je dvostruko vakcinisana, dva puta pojačana i ima samo blage simptome.

„Prepisana joj je lek Paklovid i, prema uputstvima CDC-a, biće izolovana od drugih najmanje pet dana“, navodi se u saopštenju. Paklovid je isti antivirusni tretman koji je korišćen za lečenje predsednika nakon što se zarazio virusom, a obično se daje starijim pacijentima ili onima koji mogu biti u opasnosti od razvoja ozbiljne bolesti odkorone

„Obavešteni su bliski kontakti prve dame“, nastavio je Aleksandrov iskaz. „Ona trenutno boravi u privatnoj rezidenciji u Južnoj Karolini i vratiće se kući nakon što dobije dva uzastopna negativna testa na koronu

Kurir.rs/Daily Beast

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja