SUŠA SE UROTILA PROTIV MAFIJE: Nikad niži vodostaj jezera pored Las Vegasa otkrio za šta su ga kriminalci koristili VIDEO
Foto: Ethan Miller / Getty images / Profimedia

bizarno

SUŠA SE UROTILA PROTIV MAFIJE: Nikad niži vodostaj jezera pored Las Vegasa otkrio za šta su ga kriminalci koristili VIDEO

Planeta -

Nezapamćene suše i nizak vodostaj jezera Mid, nedaleko od Las Vegasa, na površinu su izbacile peti skelet otkriven ove godine, saopštila je služba Nacionalnog parka.

Rendžeri su telo otkrili blizu plaže na granici Nevade i Arizone, a još rade na bezbednom vađenju, javlja USA Tudej.

Ove godine su zbog suše u ovom delu SAD iz jezera Mid isplivale desetine potopljenih brodića i čamaca, smeća... Još 1. maja se pojavilo bure s ljudskim ostacima, a drugi skelet otkriven je nedelju dana kasnije. Onda su ostaci otkriveni na plaži Bulder 26. jula, a četvrti skelet pronađen je 6. avgusta, na istoj plaži kao i peti.

Jezero Mid je najveće veštačko jezero i rezervoar pitke vode u Nevadi. Kristofer Orosko rekao je za Foks 4 da su on i njegova porodica bili na izletu na jezeru kad su otkrili skelet.

- Ušli smo u vodu i jedna od mojih ćerki je videla nešto u vodi, pa je rekla da misli da je kost. Pogledao sam i zaista sam video veliku kost - rekao je Orosko. Identifikacija kostiju trajaće mesecima, ako ne i godinama. Kako navode američki mediji, ne zna se da li za sve postoje DNK uzorci s kojima mogu da se uporede, ali je već kontaktirano s nekoliko porodica za koje se veruje da su u rodbinskim vezama sa stradalima.

Dejli mejl navodi da su otkrića pokrenula spekulacije o tome da neki od skeleta pripadaju mafijaškim žrtvama. U vreme uspona Las Vegasa s kockarskim rajem cvetala je i mafija u tom gradu, takozvana Jedinica, deo ozloglašene čikaške mafije, a jezero je udaljeno oko pola sata vožnje i dugo se verovalo da su u njega bacana tela.

Prvi pronađeni skelet je otkriven u buretu, a osoba je ubijena pucnjem u glavu. Policija je saopštila da to liči na klasičnu mafijašku likvidaciju i da se dogodilo sedamdesetih ili osamdesetih godina.

Kurir.rs/Daily Mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track