Srušio se Mig-29, pilot poginuo

Nesereća

Srušio se Mig-29, pilot poginuo

Planeta -
Prilikom pada nije bilo žrtava i materijalne štete na zemlji.Na mesto nesreće zaputila se komisija Ministarstva odbrane a dok se ne utvrde uzroci odlukom ministra odbrane obustavljeni su letovi datog tipa aviona

MOSKVA - Lovac Mig-29 ruskih vojno-vazduhoplovnih snaga srušio se u Čitinskoj oblasti, u Zabajkalskom kraju, potvrdilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Pilot Albert Hadžijarov je uspeo da se katapultira ali nije preživeo i njegovo telo je kasnije pronađeno.

Ministarstvo odbrane je navelo da u avionu koji se srušio nije bilo borbenog naoružanja.Kako prenose ruski mediji, avion je pao kod mesta Domna, 27 kilometara zapadno od Čite, a prema preliminarnim podacima udario je u brdo nekoliko kilometara od aerodroma.

Prilikom pada nije bilo žrtava i materijalne štete na zemlji.Na mesto nesreće zaputila se komisija Ministarstva odbrane a dok se ne utvrde uzroci odlukom ministra odbrane obustavljeni su letovi datog tipa aviona, rekao je medijima načelnik uprave pres službe tog ministarstva Igor Konašenkov.Ruske vojno-vazduhoplovne snage imaju 270 komada ovakvih aviona, a vojno-pomorske još 40.

Ovo nije prvi slučaj havarije sa avionima tog tipa u oblasti aerodroma Domna: decembra 2008.godine srušio se Mig-29 kada je poginuo komandant vazduhoplovne eskadrile.Pre toga, oktobra iste godine još jedan Mig-29 srušio se prilikom trenažnog leta, a pilot se katapultirao.Istraga je ustanovila da su oba aviona pala iz tehničkih razloga.Prethodni incident sa lovcima tog tipa desio se 23. juna 2011 kada se na probnom letu blizu aerodroma Ahtubinsk u Astrahanskoj oblasti srušio lovac Mig-29KUB a poginula su oba člana posade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track