Najnovije vesti

ŠOK REZULTATI OBDUKCIJE NA NOVOM ZELANDU: Evo čiji su ostaci pronađeni u koferima kupljenim na aukciji, POLICAJCI ZANEMELI
Foto: Profimedia

istraga o bizarnom slučaju

ŠOK REZULTATI OBDUKCIJE NA NOVOM ZELANDU: Evo čiji su ostaci pronađeni u koferima kupljenim na aukciji, POLICAJCI ZANEMELI

Planeta

Ljudski ostaci otkriveni u koferima kupljenim na aukciji na Novom Zelandu pripadaju deci i veruje se da su u njima sakrivani godinama, saopštila je policija.

Policija je pokrenula istragu o ubistvu 12. avgusta, nakon što je porodica iz Oklanda kupila kofere na onlajn aukciji u jednom skladištu. Oni su svoje kofere prevezli kući pre nego što su otkrili šta se u njima nalazi. Nakon što su otkrili sadržaj kofera odmah su pozvali policiju.

Na konferenciji za medije, policija je saopštila da je obdukcija pokazala da su deca bila uzrasta osnovne škole i da su imala između pet i deset godina.

- Tela su bila sakrivena u dva kofera slične veličine. Verujem da su koferi bili u skladištu nekoliko godina - rekao je portparol policije.

Policija, Novi Zeland
foto: Shutterstock

Članovi porodice koji su otkrili ostatke bili su uznemireni otkrićem i tražili su da ostanu anonimni.

Istraga se nastavlja kako bi se utvrdilo kada, gde i kako su deca umrla.

- Obdukcija tek treba da bude završena, očigledno postoje izazovi u tom smislu koji treba da se reše - rekao je on, prenosi Gardijan.

Portparol je dodao da ima razloga da veruje da deca imaju rođake u zemlji, koji možda nisu svesni da su njihovi voljeni umrli.

On nije mogao da potvrdi da li je policija razgovarala sa prethodnim vlasnikom skladišta, ali je rekao da policija sarađuje sa Interpolom i stranim agencijama.

- Razmatramo ispitivanje i prikupljanje snimaka sa sigurnosnih kamera, ali s obzirom na vremenski period koji smo naveli, to će biti izazov - kaže on.

Profimedia, Prtljag, Kofer

Uz kofere su pronađeni i lični predmeti, koje je policija koristila u istrazi kako bi pomogla u identifikaciji žrtava.

- Mnogi od nas policajaca su roditelji i imamo posao koji treba da obavimo i dajemo sve od sebe da završimo istragu i identifikujemo žrtve. Bez obzira na to koliko dugo ili koliko godina služite i istražujete užasne slučajeve poput ovog, ovakve stvari nikada nisu lake - rekao je on.

(Kurir.rs/ Telegraf/ Gardijan)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja