PROGNOZA STRUČNJAKA! EVO KADA BI RAT U UKRAJINI MOGAO DA SE ZAVRŠI: Rusi nisu za džabe zauzeli Zaporožje
Foto: Kurir televizija

ukrajinska kriza

PROGNOZA STRUČNJAKA! EVO KADA BI RAT U UKRAJINI MOGAO DA SE ZAVRŠI: Rusi nisu za džabe zauzeli Zaporožje

Planeta -

Dekan Fakulteta za inženjerski menadžment Vladimir Tomašević i predsednik istraživačkog Centra za odbranu i bezbednost Miloš Tišma analizirali su u Jutarnjem programu Kurir televizije kada bi rat u Ukrajini mogao da se završi.

Tomašević kaže da bez obzira što mi konflikt brojimo u danima, on će potrajati duže-mesecima.

- Ne samo da može da dođe do kraja rata, već i mora. Svaki konflikt koji se započne, mora da se i završi. Bez obzira što mi konflikt brojimo u danima, mislim da pre treba u mesecima da brojimo. Trenutno smo fokusirani za Zaporožje, ali oni imaju još tri u izgradnji. Veoma su zavisni od energetske - rekao je Tomašević.

02:51

PROGNOZA STRUČNJAKA! EVO KADA BI RAT U UKRAJINI MOGAO DA SE ZAVRŠI: Rusi nisu za džabe zauzeli Zaporožje

Tišma ističe da su Rusi zauzeli jako bitnu taktičnu tačku, Zaporožje jer ako se direktno gađa nuklearna elektrana, stradaće cela Evropa.

- Zaporožje je vrlo bitna stavka, jer će ispaštati cela Evropa. Sve te tenzije i dijalog je veoma skrajnut, imamo zastoj koji traje već neko vreme. Što se tiče samog Zaporožja, Rusi nisu džaba zauzeli tu bitnu taktičku tačnu, a sa druge strane Ukrajinci su namerno granatirali da bi privukli pažnju svetu. Ovaj rat ćemo možda meriti i u godinama, mnogi ljudi nisu ni verovali da će se ovo dogoditi. Čeka nas teška zima. Vidimo da su se ruske snage dosta aktivirale - kaže Tišma.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:28

BAJDEN KRIV ZA RAT U UKRAJINI? Stručnjaci za Kurir TV tvrde: Za interes celog sveta je bolji Tramp ON NE BI TO DOZVOLIO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track