DA LI JE TOKOM FESTIVALA PODMETNUT EKSPLOZIV POD AUTOMOBIL KOJI JE VOZILA DARJA? Cure novi detalji smrti ćerke ruskog filozofa
Foto: Youtube/Study Channel dedicated to Prof. Alexander Dugin

nesreća u podmoskovlju

DA LI JE TOKOM FESTIVALA PODMETNUT EKSPLOZIV POD AUTOMOBIL KOJI JE VOZILA DARJA? Cure novi detalji smrti ćerke ruskog filozofa

Planeta -

Neidentifikovane osobe navodno su postavile eksplozivnu napravu pod automobil u kojem je poginula novinarka i politikolog Darja Dugin na festivalu Tradicija u Podmoskovlju.

Ovo je za rusku agenciju TASS rečeno u agencijama za sprovođenje zakona.

Automobil je bio na parkingu i nikome nije bio problem da dođe do njega.

Organi reda su precizirali da je na festivalu bilo mnogo gostiju, parkirali su automobile levo i desno na Zvenigorodskoj magistrali, gde se nalazi imanje Zaharovo, a prenosi REN TV.

Aleksandar i Darja Dugin
Aleksandar i Darja Duginfoto: Printscreen Telegram/Mash

-Po dolasku na parking nije bilo inspekcije, pa je eksploziv mogao da se postavi bilo gde i za svakoga, što je i učinjeno, rekao je agenciji dobro upućeni izvor.

Smrt Darje Dugin

Podsetimo, tragedija se dogodila 20. avgusta oko 21 sat u blizini sela Bolšije Vjazemi u Moskovskoj oblasti. Prema preliminarnim informacijama Istražnog komiteta, eksplozivna naprava je eksplodirala u Tojoti lend kruzer, nakon čega se automobil zapalio.

Darja Dugin, koja je vozila automobil, preminula je na licu mesta.

Kurir.rs/REN TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track