PUTIN POSTHUMNO ODLIKOVAO ZA HRABROST DARJU DUGIN: Orden dodeljen za hrabrost, posvećenost u iskazivanju i vršenju dužnosti!
Foto: AP/Mikhail Klimentyev, Youtube/Nova Resistência NR

kremlj se oglasio

PUTIN POSTHUMNO ODLIKOVAO ZA HRABROST DARJU DUGIN: Orden dodeljen za hrabrost, posvećenost u iskazivanju i vršenju dužnosti!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u ponedeljak 22. avgusta ukaz prema kome je nedavno ubijena novinarka Darja Dugin, ćerka ruskog geopolitičara Aleksandra Dugina posthumno odlikovana za hrabrost.

Darja Dugin tragično je nastradala u subotu uveče kada je pod njenim automobilom eksplodirala bomba. Za ovaj napad FSB je optužio ukrajinsku obaveštajnu službu i njenog navodnog agenta Nataliju Vovk za kojom je raspisana međunarodna poternica.

Darja Dugin
foto: Printscreen Twitter

Kako se navodi u saopštenju Kremlja ovo visoko priznanje dodeljeno je Darji Dugin za hrabrost i posvećenost u iskazivanju i vršenju profesionalne dužnosti.

02:20

FSB PRIKAZUJE: Isplivali snimci sa nadzornih kamera! Ovako se ponašala osumnjičena za ubistvo Darje Dugin

Inače, Vladimir Putin ranije je poslao telegram saučešća porodici ubijene novinarke i ubistvo Darje Dugin nazvao "podlim i okrutnim zločinom".

U telegramu Putin je dodao i da je: "Darja, novinar, naučnik, filozof, ratni dopisnik bila svetla i talentovana osoba sa pravim ruskim srcem, ljubazna, puna ljubavi, simpatična i otvorena".

Centar za odnose sa javnošću FSB Ruske Federacije je 22. avgusta izvestio da je Duginino ubistvo rešeno. Prema navodima odeljenja, pripremile su ga ukrajinske specijalne službe, a izvođač je postala državljanka Ukrajine Natalija Vovk. Nakon što je počinila zločin, pobegla je u Estoniju.

Kurir.rs/Rossia24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track