OVAKO IZGLEDA ŽELEZNIČKA STANICA NAKON STRAVIČNOG RAKETIRANJA: Ostvarilo se ono čega su se Ukrajinci najviše plašili (FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter

rat u ukrajini

OVAKO IZGLEDA ŽELEZNIČKA STANICA NAKON STRAVIČNOG RAKETIRANJA: Ostvarilo se ono čega su se Ukrajinci najviše plašili (FOTO)

Planeta -

U navodnom ruskom raketnom udaru na ukrajinsku železničku stanicu poginule su 22 osobe, navodi Ukrajina, na dan kada se obeležavalo šest meseci od početka invazije Rusije i Dana nezavisnosti Ukrajine.

Navodi se da je pet žrtava napada u istočnom gradu Čapline izgorelo u vozilu.

Poginuo je i dečak (11), prenosi BBC.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je oko 50 ljudi povređeno.

Rusija do sada nije dala nikakav komentar. Više puta je negirala da cilja civilnu infrastrukturu.

Zelenski je rekao da je za napad na Čapline u Dnjepropetrovskoj oblasti saznao dok se spremao da razgovara sa Savetom bezbednosti, dodajući: ''Ovako se Rusija pripremala za sastanak Saveta bezbednosti UN''.

Podsetimo, u aprilu su dve rakete pogodile železničku stanicu u Kramatorsku, tada je poginulo više od 50 civila.

Ukrajina je provela sredu obeležavajući Dan nezavisnosti, a Zelenski je ranije rekao da bi Rusija mogla učiniti nešto ''okrutno“ da poremeti proslavu.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track