RUSKA VOJSKA VEOMA BLIZU NUKLEARNOG REAKTORA: Moskva povećala broj trupa kod elektrane Zaporožje (VIDEO)
Foto: - / Sputnik / Profimedia

rat u ukrajini

RUSKA VOJSKA VEOMA BLIZU NUKLEARNOG REAKTORA: Moskva povećala broj trupa kod elektrane Zaporožje (VIDEO)

Planeta -

Početkom marta ruske sange su okupirale nuklearnu elektranu Zaporožje.

Prema snimcima od 21. avgusta, izgleda da je Rusija u postrojenju povećala broj trupa, tako da je 60 metara od reaktora postavila vojna vozila, piše britansko ministarstvo odbrane u svom dnevnom izveštaju o stanju u Ukrajini.

- Rusi su verovatno hteli da sakriju vozila i nameravaju da iskoriste aktivnosti ukrajinskih snaga u blizini nuklearke u propagandne svrhe, navodi ministarstvo.

-Sve dok Rusija pod vojnim snagama drži nuklearnu elektranu, postoji opasnost od oštećenja rashladnih uređaja reaktora kao i pomoćnih sistema dovoda energije ili ljudske greške, odnosno problema sa efikasnim radom ukrajinskog osoblja koje je pod pritiskom, dodaje.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Agencije/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track