KREMLJ OTKRIO DA LI PUTIN PRATI DRUŠTVENE MREŽE: Evo da li će ruski lider da otvori svoj lični nalog
Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL / SPUTNIK

mediji

KREMLJ OTKRIO DA LI PUTIN PRATI DRUŠTVENE MREŽE: Evo da li će ruski lider da otvori svoj lični nalog

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin ne prati lično nijedan Telegram nalog, ali njegovi redovni obaveštajni brifinzi ponekad mogu uključivati pregled važnih postova, posebno vojnih dopisnika, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

-Putin ne čita Telegram kanale, ali prima recenzije, rekao je Peskov za TASS u nedelju, napominjući da šef države treba da ima potpun pristup svim dostupnim informacijama i obaveštajnim podacima, pored zvaničnih izveštaja i biltena.

Telegram
Telegramfoto: Shutterstock

Za razliku od većine svetskih lidera, ruski predsednik gotovo da nije prisutan na mrežama, osim na nekoliko zvaničnih naloga Kremlja, uključujući i Telegram kanal, jer nema vremena da gubi na objavljivanje, skrolovanje i klikove, rekao je njegov portparol ranije, prenosi RT.

Prošle godine Peskov je takođe rekao da Putin nikada neće otvoriti lični nalog na društvenim mrežama i delegirati posao savetniku, jer "smatra da je pogrešno" da neko drugi upravlja javnim profilom u njegovo ime.

U stvari, Putin nema čak ni mobilni telefon da bilo šta objavljuje ili prati, jer, kako je Peskov jednom primetio, "korišćenje pametnog telefona znači dobrovoljni egzibicionizam" i "potpunu transparentnost informacija", što je nezamislivo za bilo kog svetskog lidera.

Sam Putin je rekao da, iako uvek može da pozajmi telefon asistenta ako je potrebno, on radije koristi staru liniju vlade da odmah stupi u kontakt sa bilo kim.

Dok je bivši američki predsednik Barak Obama svojevremeno bio proglašavan kao "prvi predsednik društvenih mreža", njegov naslednik Donald Tramp je to podigao na potpuno novi nivo, pripisujući veliki deo svoje izborne pobede društvenim mrežama.

Procenjuje se da je Tramp tvitovao više od 25.000 puta tokom svog mandata, pre nego što su ga tehnološki giganti zabranili zbog navodnog podsticanja nereda na Kapitolu 6. januara.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track