09:21

ŠTA ĆE BITI POSLE PUTINA? Trese se politički život širom sveta! Vlada kriza lidersva NEMA KO DA REŠI SVETKSA PITANJA

KURIR Televizija

"ŠTA ĆE BITI POSLE PUTINA?" Trese se politički život širom sveta! Vlada kriza lidersva NEMA KO DA REŠI SVETSKA PITANJA

Planeta -

Aleksandar Cvetković, direktor Srpskog pokreta obnove i Milan Miličić, novinar i ekonomski stručnjak istakli su da u svetu ne postoje trenutno lideri koji bi mogli da reše aktuelne svetske krize.

Specijalnu operaciju u Ukrajini koju su poveli Rusi Cvetković i Miličić ocenili su kao opšte rasulo.

- Obe strane imaju interes da pobede i u medijskom prostoru. Moj stav je da je u ratnom prostoru referendum iluzoran. Rusija želi da dobije svoj ratni legitimitet na prostoru oko Hersona. I rekao sam da će trajati mnogo duže nego što su to drugi mislili - rekao je Cvetković u jutarnjem programu Kurir televizije.

Aleksandar Cvetković
foto: Kurir televizija

Ukrajinu očekuje brutalna zima rekao je Volodimir Zelenski optuživši Rusiju da energente koristi kao oružje, a Milan Miličić, novinar i ekonomski stručnjak ističe da svako koristi svoje prednosti.

- Naravno je da će Rusija da koristi prednosti koje ima. Severni tok je ugašen, a postoji i ukrajinski tok koji nije dirnut. On je napajao celu Evropu, Rusija je ostavila neki prostor gde može da se diše - navodi Miličić i ocenjuje da ni jedni ni drugi nemaju mere više.

Prvi put je i dolar prestigao evro, a Miličić navodi da će Evropa, pored naroda u Ukrajini najviše da strada.

- U ekonomiji je sve malo gore-dole, ali ljudske živote niko ne može da vrati. Toliko se rasplamsalo, a kada će se vratiti u normalu niko ne zna - kaže Miličić.

Aleksandar Cvetković
foto: Kurir televizija

Aleksandar Cvetković, direktor Srpskog pokreta obnove istakao je da se kandidatura Ukrajne za članstvo u EU daje dodatnu obavezu Evropi da brine i pomaže zaraćenoj Ukrajini.

- Mi smo došli u fazu gde nama nedostaju svetski, jaki lideri, koji mogu da stave pod kontrolu ceo svet. Desio se remetilački faktor, došlo je do sukoba u Ukrajini, problem sa energentima... Treba svetska mudrost da se uspostavi red i mir - kaže Cvetković.

Aleksandar Cvetković
foto: Kurir televizija

Velika Britanija i Amerika su u trusnoj političkoj fazi, a Miličić navodi da je već deset godina postoji problem lidera na celom svetu.

- Slična kriza liderstva je i u Rusiji. Koja opozicija postoji tamo? Ko je naslednik Vladimira Putina u establišmentu oko njega? Normalno je govoriti o tome - kaže Cvetković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track