03:03

RAT SE NE MOŽE ZAVRŠITI GUBITKOM ZA RUSIJU! Bušatlija: Evropske zemlje su same sebi uvele sankcije, a Rusija se samo BOGATI

kurir televizija

RAT SE NE MOŽE ZAVRŠITI GUBITKOM ZA RUSIJU! Bušatlija: Evropske zemlje su same sebi uvele sankcije, a Rusija se samo BOGATI

Planeta -

Savetnik za razvoj i investicije Mahmud Bušatilija komentarisao je gostujući u emisiji "Puls Srbije" preteći talas sukoba oko resursa.

Bušatlija smatra da su zapadne zemlje same sebi uvele sankcije, dok Rusija sa druge strane zarađuje ogromnu sumu novca.

- Ako se Zapad već nije zabrinuo, treba sad. Dalo se naslutiti kojim će pravcem ovo ići kada sami sebi uvodite sankcije i kažete "ja neću da uzimam njegovu naftu". Nije rečeno vama je zabranjeno da izvozite, nego mi nećemo da uzimamo vaš gas. Amerika živi na ratnoj ekonomiji i jedino se njima ova situacija isplaćuje. Rusija sa druge strane, ona zarađuje nešto što nije planirala. Rusija zarađuje ogromne pare - rekao je Bušatlija i dodao da je cela situacija i dalje geopolitički proces:

- Ne bih se složio da ovo više nije geopolitički proces, od 2004. godine kada gledamo neku širu sliku, tada je počelo razilažene kolektivnog Zapada. Sa druge strane, imamo i daleki Istok koji se razvija nezavisno poslednjih 15 godina. Sam ovaj rat je kontinuitet američke politike. Ovaj rat se ne može završiti gubitkom za Rusiju - izjavio je Mahmud Bušatlija.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:55

ŠOK TVRDNJA RADENOVIĆA: NATO BI MOGAO DA NESTANE! Zbog Ukrajine će doći do pobune u Ujedinjenim Nacijama NIŠTA NEĆE BITI ISTO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track