ZDRAVSTVENI PROBLEMI KRALJICE: Operacija kolena, kovid, lumbago a sad i glasine o raku
Foto: Profimedia

britanija u rasulu

ZDRAVSTVENI PROBLEMI KRALJICE: Operacija kolena, kovid, lumbago a sad i glasine o raku

Planeta -

Velika Britanija je stala posle vesti da su lekari kraljice Elizabete II zabrinuti za njeno zdravlje.

Britanska kraljica godinama je nesmanjenom brzinom obavljala svoje dužnosti, da bi poslednjih godinu i po dana malo usporila.

Nikolas Vičel, kraljevski dopisnik BBC-a rekao je da je bilo glasina da kraljica ima rak, ali da nije bilo nikakvih potvrda tih spekulacija, preneo je Gardijan.

Dok svi svetski mediji prate zdravstveno stanje kraljice, CNN podeća da je Elizabeta II sve do svojih devedesetih bila aktivna, ali je ove godine zbog problema sa mobilnošću bila primorana značajno da smanji svoje kretanje.

Decembar 2003: Kraljica je imala operaciju uklanjanja pocepane hrskavice u levom kolenu. Usledila je slična operacija na njenom desnom kolenu, ranije iste godine.

Mart 2013: Kraljica je hospitalizovana zbog gastroenteritisa

Maj 2021: Propustila je nedeljnu službu sećanja u centru Londona nakon što se ušinula

Oktobar 2021: Kraljica je provela noć u bolnici dok je bila podvrgnuta "preliminarnim istragama“, saopštila je palata tada.

Februar 2022: Kraljica je dobila kovid i pretrpela je blage simptome slične prehladi, ali je nastavila sa lakim obavezama.

Oktobar 2022: Zabrinutost oko kraljičinog zdravlja pojavila se u oktobru kada je otkazala putovanje u Severnu Irsku. Njena mobilnost je sprečila da prisustvuje nekim događajima ove godine i nastavlja da koristi štap za hodanje.

Od kada joj je postavljena dijagnoza kovida kraljica je bila primorana da češće otkazuje ili smanjuje neke događaje.

Nije prisustvovala svim proslavama junskog platinastog jubileja - kojim se obeležava njenih 70 godina na tronu - i propustila je državno otvaranje parlamenta prethodnog meseca zbog problema sa mobilnošću.

Iako je u utorak upoznala Borisa Džonsona i Liz Trus, otputovali su u Balmoral u prekidu sa tradicijom susreta sa odlazećim i budućim premijerima u Bakingemskoj palati.

Ona se takođe povukla sa onlajn sastanka tajnog saveta u sredu nakon što su joj lekari savetovali da se odmori.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track