KRAJ NIJE DALEKO? Stručnjaci o zdravlju kraljice Elizabete: Saopštenje Bakingemske palate ukazuje na to da je situacija ozbiljna
Foto: Shutterstock

britanija čeka

KRAJ NIJE DALEKO? Stručnjaci o zdravlju kraljice Elizabete: Saopštenje Bakingemske palate ukazuje na to da je situacija ozbiljna

Planeta -

Pažljivo formulisana izjava Bakingemske palate sugeriše da se "možda nešto ozbiljno dešava“ sa zdravljem kraljice Elizabete, kaže bivši kraljevski dopisnik BBC-ja Ričard Samner.

"Cela politika palate je uvek bila ublažavanje i uvek sam sumnjao da je ovde možda reč o više od problema mobilnosti. Uz starenje mogu postojati i drugi komplikovaniji medicinski problemi", rekao je on.

Prema njegovim rečima, "kada imate 96 godina, naravno, ne možete očekivati da ćete imati zdravlje 25-godišnjaka".

On je rekao da se nada da će kraljica pregrmeti i ovo, ali da misli da se zaista radi o ozbiljnoj situaciji.

"Nadajmo se da je ovo prolazna oluja koja se može prevazići, ali mislim da se, sudeći po pažljivim formulacijama palate, nešto ozbiljno ovde dešava", rekao je Samner.

U međuvremenu, kraljevski dopisnik BBC-a Nikolas Vičel našao se na meti kritika zbog izjave da je čuo glasine da kraljica možda boluje od raka.

I kraljevska istoričarka Ana Vajtlok rekla je da saopštenje Bakingemske palate sugeriše "očigledno veoma ozbiljna vremena“ i ukazuje da "kraj nije daleko“.

Lekari kraljice Elizabete Druge zabrinuti su za njeno zdravlje i preporučili su da ona ostane pod medicinskim nadzorom u zamku Balmoral u Škotskoj, saopštio je portparol Bakingemske palate.

Kurir.rs/BBC/Gardijan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track